Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uhkaako vessapaperikin loppua energiakriisin takia? Paperiyhtiöltä tiukka varoitus

Paperiyhtiö Metsä Tissue on julkistanut huolestuttavan tiedotteen, jossa se kertoo vessapaperin tuotannon olevan hyvin haastavaa meneillä olevan maanosan energiakriisin vuoksi. Yhtiö ilmoitti aiemmin tänä vuonna väliaikaisista tuotantoseisokeista, jotka johtuivat energiakriisin aiheuttamista energian hinnoista.

Nyt Metsä Tissue on joutunut supistamaan tuotantoaan useina päivinä sekä Zilinan että Kreuzaun tehtaillaan energian hintapiikkien vuoksi. Korkean kustannusinflaation jatkuessa tuotannon lisäsupistukset ovat todennäköisiä, ja se tulee vaikuttamaan myös vessapaperin tuotantoon.

– Tilanteen lieventämiseksi yhtiössä on otettu käyttöön kaikki mahdolliset energiatehokkuuden parantamiseen tähtäävät toimenpiteet ja Venäjän kaasulle vaihtoehtoisia energianlähteitä valmistellaan. Olemme joutuneet myös tarkistamaan tarjontaamme ja kriisi tulee myös nopeuttamaan siirtymää kohti ensikuitustrategiaa, jossa paperinvalmistuksen energiankulutus on kierrätyskuitutuotantoa alhaisempaa, toteaa Metsä Tissuen maajohtaja Tobias Lüning tiedotteessa.