Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Esitystaide vie katsomaan ja kokemaan lähimetsää uudesta vinkkelistä

Vaskivuoren maastossa tehtävä retki yhdistää esitystaidetta, sienibiologiaa ja ympäristötietoisuutta.

Ilman sieniä ei olisi metsiä. Sienien moninaisuus on pohja koko metsän kestävyydelle ja kyvylle säilyä mahdollisimman monimuotoisena.

Suurin osa sientä on jotain muuta kuin se mitä sienestäjän koppaan kopsahtaa, sienten valtakunnassa voimatekijä kun on niiden rihmasto.

Se onkin innoittanut viisihenkisen työryhmän johdattamaan koululaisia, opiskelijoita ja muuta yleisöä tavallisuudesta poikkeavalle lähimetsäretkelle Vaskivuoren maastoon Myyrmäessä.

– Leikittelemme ajatuksella siitä miten ihmisetkin voisivat sienettyä ja käyttäytyä sienimäisesti, näyttelijä ja esitystaiteilija Jussi Salminen nauraa.

Metsän alaiset on lähimetsäretken muotoon puettu esitys, jonka taustalla on vahvasti ajatus yhteisöllisyydestä. Sienirihmastojen fiksun toiminnan voi nostaa ihmisillekin esimerkiksi siitä, kuinka yhdessä voi tulla toimeen sekä toimia ja nähdä erilaisuus rikkautena.

Kokonaisuuteen sisältyy teatteria, tanssia ja musiikkia. Yleisöä osallistetaan lähestymään metsän ja sienten maailmaa kokemuksellisesti ja kaikin aistein. Oman lähimetsän voi nähdä uusin silmin.

– Tapahtuma-alueelle on merkitty paikkoja, joissa saa kuunnella metsän alaisia ääniä, sienirihmastojen puhetta, Salminen kertoo arvoituksellisesti.

Lepohetkeäkin vietetään.– Ihan vain hengaillaan metsässä.

Alkuviikkoon sijoittuvat esitykset on pääosin suunnattu Varian ammattioppilaitoksen ja Vaskivuoren lukion opiskelijoille.

Maanantaina 29.8. kello 17–18.30. järjestetään kuitenkin kaikille avoin esitys. Se kestää noin tunnin, metsäalueelle kävelyyn ja takaisintuloon on varattu 10–15 minuuttia suuntaansa. Lähdön kokoontumispaikka on Myyrmäen aseman aula.

– Itse tapahtuma-alue ei ole iso eikä paikan päällä koidu paljon lisäkävelyä, Salminen rohkaisee.