Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tikkurilan ortodoksikirkon 25-vuotisjuhlaa vietetään viikon ajan – ohjelmassa näyttelyitä, kirjailijavierailuja ja paneelikeskusteluja.

Tikkurilan ortodoksikirkko viettää 25-vuotisjuhlaansa sunnuntaista 4. syyskuuta alkaen aina seuraavaan sunnuntaihin asti. Juhlaviikon jokaiselle päivälle on oma teemansa, ja ohjelmassa on muun muassa näyttelyitä, kirjailijavierailuja ja paneelikeskusteluja.

Ensimmäisenä juhlapäivänä sunnuntaina teemana on ekumenia, joka näkyy myös katukuvassa ekumeenisena ristisaattona Tikkurilan evankelisluterilaiselta kirkolta ortodoksiselle kirkolle ja muun muassa tiistaina 6. syyskuuta vieraana on Haminan piispa Sergei, kun teemana yhteisöllisyys. Keskiviikkona kirkko ja kulttuuri -teemaan liittyen Juha Roiha haastattelee kolmea kirjailijavierasta, Johannes Lahtelaa, Annina Holmbergia ja Joel Haahtelaa.

Viikon päättää sunnuntaina 11. syyskuuta kello 10 alkava, arkkipiispa Leon papiston avustamana toimittama juhlajumalanpalvelus, jota seuraa juhlalounas. Koko viikon ajan esillä on muun muassa ikoninäyttely sekä ortodoksisuutta Suomessa esittelevä valokuvanäyttely.

Kaikkiin ohjelmaosuuksiin ja näyttelyihin on vapaa pääsy. Lisäksi lauantaina 10.9. kirkossa on avoimet ovet kello 10–16.30. Kävijöitä palvelee kahvila, kello 13 on käspaikkatyönäytös ja kello 14 esiintyy kirkon kuoro.

Tikkurilan ortodoksikirkko sijaitsee Läntisellä Valkoisenlähteentiellä. Kirkko vihittiin käyttöön 7. syyskuuta vuonna 1997.

Juhlaviikon kokoohjelma löytyy täältä.

Lue myös: Ortodoksit viettävät pääsiäistä Ukrainan sodan varjossa