Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Koivuhaassa piilotellutta yli satavuotiasta kartanoa myydään nyt "entisöintitaitoiselle omistajalle" – Bokullan kartanon ympärille rakennetaan kymmeniä asuntoja

Koivuhaassa sijaitseva Bokullan kartano on myynnissä.

Koivuhaan liikenneympyrän ja Kuriiritien risteykseen näkyvä keltainen talo on piilotellut vuosia puiden ja huonokuntoisten rakennusten kätköissä. Kartano tuli esiin, kun vanhat rakennukset purettiin ja puut kaadettiin.

Oikotie.fi-palvelussa kaksi rakennusta käsittävä kokonaisuus on myynnissä 375 000 euron hintaan.

Mansardikattoinen päärakennus on valmistunut vuonna 1919. Vanha talo kaipaa kunnostusta ja myynti-ilmoituksessa sille etsitäänkin "entisöintitaitoista omistajaa".

Lue myös: Bokullan yli satavuotias päärakennus tuli esiin Koivuhaassa – Talon ympärille rakennetaan vaiheittain 78 uutta asuntoa

Vantaan Sanomat uutisoi Bokullan kartanosta viime vuoden loppupuolella.

Kartanon ympärille rakennetaan parhaillaan asuntoja. Vaikka rakennusta ei ole suojeltu, ei sitä ole tarkoitus purkaa. Taloa suunniteltiin alunperin tulevien asukkaiden yhteiskäyttötilaksi, mutta ajatus kaatui, sillä rakennus tarvitsee kunnostamista ja ylläpitokin maksaa.

– Toivomme, että talolle löytyy ostaja, joka remontoi sen kodikseen. Talo on ollut kahden sukupolven asuntona, joten siinä on paljon mahdollisuuksia, totesi Puukoti Oy:n kaupallinen johtaja Antti Seppinen viime joulukuussa Vantaan Sanomille.

Lue myös: Tällainen on Bokullan tilan historia