Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Fazer avasi uuden leipälinjan Vantaalle – trendiherkkua syntyy jopa 20 000 palaa tunnissa

Fazer on avannut uuden palaleipälinjan Vaaralassa sijaitsevaan leipomoonsa. Linjastolla valmistuu jopa 20 000 kauraleipää tunnissa. Määrä on Fazerin tiedotteen mukaan kaksinkertainen verrattuna aiempaan.

Ympäristöystävällisyys on otettu huomioon linjaa rakennettaessa. Fazerin tiedotteen mukaan esimerkiksi energiatehokkaiden leipäuunien piipusta tuleva lämpö otetaan talteen ja käytetään leipomon muissa tarpeissa.

Myös leivän valmistusprosessi on tarkkaa ja esimerkiksi kaikki ylijäänyt taikina käytetään uudelleen leivontaan hävikin minimoimiseksi.

Lue myös: Karkkitehdas ei tulekaan Vantaalle – Fazer suunnittelee uutta makeistehdasta Lahteen

Linjasto on osa Fazerin 8,5 miljoonan euron investointia kauratuotteiden valmistukseen Vantaalla. Kauratuotteiden kysyntä on yhtiön mukaan yhä kasvussa.

Vantaan leipomossa työskentelee yli 460 henkilöä.

Lue myös: Vantaa jäi nuolemaan näppejään – Kaupunginjohtaja: Meille jää sentään Fazerin pääkonttori, leipomo, keksitehdas ja vierailukeskus