Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tulisijan käyttäjä: Muista turvallisuus ja oikea puunpolttotapa

Lämmityskulujen kasvu ja tulossa oleva syksy on ajanut monet kiinteistön omistajat polttopuukaupoille tai omaan metsään.

Nuohousalan Keskusliitto muistuttaa tiedotteessaan, että tulisijan käytön lisääntyessä on tärkeää muistaa säännöllinen huolto ja puhdistus.

Yli kolme vuotta käyttämättä ollut tulisija on aina tarkastettava ammattilaisen toimesta ennen uutta käyttöönottoa. Käyttäjä vaikuttaa myös puunpolttotavalla tulisijan energiatehokkuuteen sekä päästöjen muodostumiseen.

Käyttäjä on avainasemassa siinä, kuinka paljon hän tuottaa päästöjä puun poltollaan.

Liitto painottaakin, että kuiva polttopuu, riittävät veto-olosuhteet ja sopiva panoskoko puita tulisijassa ovat helppoja keinoja varmistaa, että päästöjä ei merkittävästi synny. Tulisijavalmistajien ohjeita noudattamalla saa tulisijastaan parhaimman energiatehokkuuden irti.

Lisäksi nuohoojat ovat ammattilaisia neuvomaan ja opastamaan puun polttamisessa.

Nuohous on myös hoidettava säännöllisesti, sillä nuohoamaton tulisija polttaa puita heikommin, varaa huonommin lämpöä ja samalla tuottaa päästöjä enemmän, tiedotteessa muistutetaan.