Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Sähkön hinta kauhistuttaa, mutta Vantaalla katuvalot palavat keskellä päivää – Kaupungin sähköinsinööri kertoo syyn "tuhlailulle"

Sähkön hinta hipoo ennätyksiä, ja kaupunki miettii keinoja säästää sähköä. Samaan aikaan kuntalaiset kummastelevat eri puolilla Vantaata keskellä päivää päällä olevia katulamppuja.

Tiistaina 30. elokuuta katulamput olivat päiväaikaan päällä muun muassa Hakunilassa ja Nissaksessa kulkevan ulkoilutien varrella.

Vantaan kaupungin sähköinsinööri Ville Hohti kertoo valojen palavan korjaustöiden vuoksi. Jotta vika voidaan havaita, alueen kaikki valot on sytytettävä ulkovalaistuskeskuksesta. Yksittäistä lamppua ei voida sytyttää.

– Kuntalainen voi kummastella, miksi lamput ovat päällä ja korjaustöitä ei tehdä. Korjaustöitä saatetaan kuitenkin tehdä toisaalla samaan ulkovalaistuskeskukseen kuuluvalla alueella, Hohti sanoo.

Hohti vakuuttaa, että kaupungilla säästetään sähköä myös ulkovalaistuksessa.

– Kaksi kertaa vuodessa toteutettavat huoltokorjaukset tehtiin aiemmin päiväaikaan, nyt ne tehdään öisin. Asentajat ovat yötöissä.

Puhe sähkön hinnasta on lisännyt kaupungille tulevien palautteiden määrää. Kuntalaiset ilmoittavat herkemmin siitä, jos katuvalot palavat turhaan.

– Jonkin verran palautteissa menevät sekaisin kaupungin katuvalot ja kiinteistöjen valot. Vaikkapa koulun urheilukentän valaistusta ohjataan kiinteistöstä eli koulusta.

Vuositasolla ulkovalaistuksesta tulee Vantaan kaupungille noin 2 000 palautetta. Osa palautteista on kehittämisideoita.

– Tänä vuonna asukaspalautteen perusteella on muun muassa lisätty valaistusta koirapuistoihin ja leikkikentille, Hohti kertoo.

Lue myös: Sähkön raju kallistuminen pakottaa Vantaan kaupunkia ryhtymään säästötoimiin – Tällaisia toimenpiteitä on harkinnassa