Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Auton hinta-arviopalvelusta aiheutui kuluttajille ongelmia – menettele näin, jos sait yllätyslaskun

Kilpailu- ja kuluttajaviraston kuluttajaneuvontaan sekä Euroopan kuluttajakeskukseen on tullut yhteydenottoja uudesta suomenkielisestä auton hinta-arviota tarjoavasta palvelusta, joka toimii osoitteessa autoarviointi.fi. Kuluttajien kohtaamat ongelmat ovat samankaltaisia kuin aiemmissa vastaavissa auton hinta-arviopalveluissa. Esimerkiksi palvelun maksullisuus on vaikeasti havaittavissa.

Asiasta tiedottaa Kilpailu- ja kuluttajavirasto.

Palvelun maksullisuus on saattanut tulla kuluttajille yllätyksenä, sillä 120 euron hinta mainitaan yrityksen verkkosivuilla pienellä tekstillä. Jos kuluttaja tarkastelee verkkopalvelun etusivua mobiililaitteella, ehdot hintatietoineen eivät välttämättä näy näkymässä lainkaan. Autoarviointi.fi-palvelun taustalla on Quotient INT LTD -niminen yritys, joka kertoo sijaitsevansa Irlannissa. Laskutuksen yhteystiedot johtavat kuitenkinBelgiaan.

Kuluttajien yhteydenottoja on tullut tähän mennessä toistakymmentä, mutta valitusmäärän odotetaan kasvavan. Mainosviestejä on tullut eri sähköpostiosoitteista.

Kuluttajien on tärkeää muistaa, että verkosta löytyvät auton hinta-arvioita tarjoavat palvelut ovat pääsääntöisesti aina maksullisia, eikä auton rekisterinumeroa tai muita tietoja tule syöttää palveluihin harkitsematta.

Jos olet tilannut hinta-arviopalvelun tietämättä sen maksullisuudesta, et ole tehnyt tilausta lainkaan tai sen on tehnyt puolestasi joku muu, esimerkiksi alaikäinen lapsi, on järkevä tehdä reklamaatio kun lasku on tullut.

Kilpailu- ja kuluttajavirasto ohjeistaa, että yksi reklamaatio yritykselle riittää.

– Säilytä saamasi hinta-arvio, laskut sekä reklamaatiosi ja siihen yritykseltä mahdollisesti tuleva vastaus. Ole yhteydessä neuvojen saamiseksi Euroopan kuluttajakeskukseen, jos yritys reklamaatiostasi huolimatta antaa laskun perintätoimiston perittäväksi. Aiheettomasta perinnästä on tehtävä reklamaatio perintätoimistolle; voit hyödyntää siinä Kilpailu- ja kuluttajaviraston sivuilta löytyvää mallia. Kokemusten perusteella laskun siirtyminen perintään auton hinta-arviotapauksissa ei kuitenkaan ole todennäköistä, virasto ohjeistaa.