Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Vuokratuille sähköpotkulaudoille on nyt Vantaalla omia pysäköintiruutuja – toivotaan hillitsevän "villiä pysäköintiä"

Vuokrattaville sähköpotkulaudoille on tehty Vantaalla kesän aikana pysäköintiruutuja.

Pysäköintiruutuja on maalattu Tikkurilan, Hiekkaharjun, Myyrmäen ja Martinlaakson juna-asemien seudulle. Tikkurilassa niitä on asemanseudun lisäksi myös Tikkuraitilla.

Lue lisää: Sähköpotkulautailijoita hoidetaan Peijaksessa viikoittain – viikonloppuisin on useampi potilas päivässä ja kuljettajat monesti päihtyneitä

Kaupungin mukaan alueet ovat valikoituneet sen mukaan, missä sähköpotkulautoja on eniten käytössä, ja mistä on saatu palautetta pysäköityjen lautojen aiheuttamista ongelmista. Jos pysäköintiruutujen käytöstä saadaan hyviä kokemuksia, voidaan ruutujen maalaamista harkita myös muille suosituille alueille.

– Merkittyjen pysäköintipaikkojen toivotaan hillitsevän niin sanottua villiä pysäköintiä. Lautoja on usein jätetty keskelle pyörä- ja kävelyteitä, tai muuten haittaamaan sujuvaa liikkumista, kertoo Vantaan liikennetietoasiantuntija Suvi Rytkönen-Halonen kaupungin tiedotteessa.

Pysäköintiruutuja ei ole tarkoitettu millekään tietylle yritykselle, vaan niihin voi pysäköidä vapaasti kaikki vuokrattavat sähköpotkulaudat ja sähköpyörät. Kaupunkipyörät pysäköidään edelleen niille tarkoitetuille asemille.

Pysäköintialueet löytyvät sähköpotkulautojen käyttöön tarvittavista sovelluksista, ja ne lisätään lähiaikoina myös Vantaan karttapalveluun (kartta.vantaa.fi).

Kaupunki voi maalata pysäköintiruutuja vain omalle katualueelleen. Jos yksityinen kiinteistö haluaa maalata pysäköintiruutuja omalle tontilleen, kaupungilta saa pyydettäessä ohjeistuksen. Ohjeistusta voi pyytää sähköpostitse osoitteesta suvi.rytkonen@vantaa.fi.