Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Korsoon syntyi erikoinen kilpailutilanne: kaksi apteekkia toimii nyt Maakotkantiellä lähekkäin – "Aikamoinen ihmetys"

– Vuodesta 1985 alkaen olen Korsossa asunut, eikä ikinä aiemmin ole ollut tällaista tilannetta. Aina täällä on ollut yksi apteekki, joka on vain vaihtanut osoitetta, kertoo korsolainen Jorma Lauronen.

Maakotkantiellä toimii nyt lähekkäin kaksi apteekkia: Korson apteekki ja kadun toisella puolella Korson Uusi Apteekki, joka avattiin S-marketin talossa 15. elokuuta.

Laurosen mukaan tilanne on ihmetyttänyt paikallisia asukkaita.

– Oli ensin puhetta, että vanha apteekki muuttaa uuteen osoitteeseen. Oli aikamoinen ihmetys, kun selvisi, että sinne tuleekin toinen apteekki.

Lue lisää: Vantaa saa uudet apteekit Kivistöön ja Tammistoon vuoden valitusrumban viivästyttämänä – näin uudet yrittäjät aikovat pärjätä kilpailussa

Lauronen ihmettelee, miten "Korson kokoisessa kylässä" riittää asiakkaita molemmille apteekeille.

– Joutuukohan jossain vaiheessa jompikumpi lopettamaan, hän miettii.

Hänestä toisen apteekin tulo parantaa kuitenkin lähtökohtaisesti alan tarjontaa ja asiakaspalvelua Korsossa.

Tietysti siitä syntyy erikoisempaa dynamiikkaa, kun aika lähekkäin on kaksi apteekkia.

–  Molemmistahan saa samat lääkkeet, jotakin pientä eroa voi olla.

– Asukkaiden toiveena olisi, että jompikumpi apteekki palvelisi myös sunnuntaina, ettei tarvitsisi lähteä Jumboon tai muualle, Lauronen toteaa.

Lue lisää: Koivuhaan liikekeskuksen Alkon viereen tulee apteekki

Korson Uuden Apteekin apteekkari Tapani Kaijanen kertoo etsineensä toimitiloja eri puolilta Vantaata sen jälkeen, kun Vantaalle myönnettiin uusia apteekkilupia.

–  Aika toimitilan löytämiselle on rajallinen, eikä mahdollisuuksia aivan loputtomasti ole. Sitten minulle tarjottiin tätä paikkaa Maakotkantieltä. Mietin aikani ja totesin, että tila on varsin hyvä, Kaijanen kuvailee.

– Tietysti siitä syntyy erikoisempaa dynamiikkaa, kun aika lähekkäin on kaksi apteekkia, Kaijanen muotoilee.

Hän kuitenkin uskoo, että kahdelle apteekille on kysyntää Korsossa.

– Katsomme, että asiakaskuntaa on täällä tarpeeksi molemmille.

Korsossa on nyt kilpailutilanne kahden apteekin välillä. Paikat eivät voi kilpailla esimerkiksi reseptilääkkeiden hinnoilla, koska ne ovat samanhintaisia kaikkialla. Muilla tuotteilla hintakilpailu on mahdollista, myös käsikauppalääkkeillä.

Lue lisää: Apteekkarit protestoivat uusia apteekkeja vastaan Vantaalla – "Mitä hyötyä apteekkien kilpailun lisääntymisestä on asiakkaille?"

Kaijasen mukaan kilpailutilanteesta on molemmille apteekeille myös hyötyä.

– Olemme tehneet jo yhteistyötäkin. Jos varastossa ei ole lääkettä, soitetaan läheiseen apteekkiin. Lääkkeiden saatavuus paranee, ja se on asiakkaalle suuri etu.

Sekä Maakotkantie 6:n että 19:n apteekit ovat auki maanantaista lauantaihin.

– Kilpailija aloittaa aiemmin aamulla, ja me jatkamme myöhempään iltaan. Tavoitteeni oli, että apteekkini palvelisi myös sunnuntaisin, mutta se ei vielä tälle syksylle onnistunut, Kaijanen sanoo.

Vantaalainen Kaijanen kertoo työskennelleensä alalla vuodesta 1993 ja Korson Uusi Apteekki on hänen ensimmäinen oma apteekkinsa.