Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kuivuus on vaivannut Vantaata: elokuu historiallinen Helsinki-Vantaan mittausasemalla

Helsinki-Vantaan lentoasemalla oli mittaushistorian vähäsateisin elokuu, kertoo Ilmatieteen laitos tiedotteessa.

Lentoaseman mittausaseman mukaan sadetta kertyi elokuun aikana vain 5,9 millimetriä.

Alustavien tietojen mukaan eniten Suomessa satoi kuukauden aikana Isojoen Kärjenkosken havaintoasemalla, 210,4 millimetriä.

Seinäjoella satoi yhdessä päivässä jopa yli 15 kertaa enemmän kuin Helsinki-Vantaalla koko elokuun aikana.

Elokuun sademäärässä oli isoja vaihteluja maan sisällä. Suomen etelä- ja itäosassa oli monin paikoin harvinaisen vähäsateinen elokuu.

Kuivinta normaaliin verrattuna oli Helsinki-Vantaan lentoasemalla.

Suurin vuorokautinen sademäärä mitattiin 5. elokuuta Seinäjoen Pelmaan havaintoasemalla. Siellä satoi peräti 90,9 millimetriä aamuyhdeksän ja seuraavan aamun kello yhdeksän välillä.

Seinäjoella satoi siis yhdessä päivässä jopa yli 15 kertaa enemmän kuin Helsinki-Vantaalla koko elokuun aikana.

Myös koko kesän sademäärässä oli reipasta vaihtelua. Maan eteläosassa sadetta kertyi kesä–elokuussa normaalia vähemmän, paikoin jopa harvinaisen niukasti.

Maan keski- ja pohjoisosassa oli tavallista sateisempi kesä. Pohjanmaan ja Etelä-Pohjanmaan alueella oli jopa poikkeuksellisen sateista.

Alustavien tietojen mukaan eniten satoi Isojoen Kärjenkosken havaintoasemalla, missä kesä–elokuun sademäärä oli 361,9 millimetriä. Vähiten vettä tuli Kotkan Rankin havaintoasemalla, 71,4 millimetriä.