Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Monen yrityksen osakkeet halpenivat elokuussa – OP: Näitä firmoja yksityissijoittajat haalivat nyt eniten

Suomalaiset yksityissijoittajat tankkasivat elokuussa osakesalkkuihinsa erityisesti kurssilaskussa ollutta Qt Groupia, kertoo OP-ryhmä tiedotteessaan.

Sampoa puolestaan myytiin poikkeuksellisen paljon alkuvuoteen verrattuna. Lisäksi Fortum pysyi alkuvuoden tapaan myydyimpien joukossa.

– Markkinoiden epävarmuuksista huolimatta osakesijoittajat ovat pysyneet rauhallisina ja kasvattaneet sijoitussalkkujaan. Jonkin verran on ollut havaittavissa esimerkiksi tuloskauden myötä salkuissa olevien yhtiövalintojen vaihtumista, kertoo OP:n varallisuudenhoitoasiakkaiden johtaja Kai Kalajainen tiedotteessa.

OP:n asiakkaiden ostolistalla oli elokuussa muun muassa teknologiayrityksiä sekä kaupan alan ja kulutustavarasektorin yhtiöitä.

– Tämä takavuosien kurssiraketti on varmaan ollut monien seurantalistalla ja sijoittajat ovat miettineet, milloin on syytä hypätä kyytiin. Tällainen suuri pudotus on voinut näyttäytyä hyvänä ostopaikkana monelle, arvioi OP:n pääanalyytikko Antti Saari tiedotteessa.

Elokuun selkeästi myydyin osake oli puolestaan Sampo, jonka osuus kaikista OP:n henkilöasiakkaiden nettomyydyistä osakkeista oli noin 10 prosenttia. Tämä poikkeaa vuoden 2022 osakekaupan kokonaiskuvasta, sillä Sampo on toistaiseksi OP:n henkilöasiakkaiden vuoden netto-ostetuin osake.

Elokuun viiden myydyimmän osakkeen joukossa oli lisäksi Fortum, Neste, Nokia ja UPM-Kymmene.