Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vantaa ennen ja nyt | Vanhan kestikievarin historialliset korut ja esineet löysivät uuden kodin kaupunginmuseolta

Kaupunginmuseon kokoelmiin voi tutustua verkossa.

Vantaan kaupunginmuseon kokoelmat karttuvat pääosin lahjoituksina. Yksi viime vuosien suurimmista esinelahjoituksista on peräisin aikoinaan kestikievarinakin toimineesta Övre Nybackasta. Viime vuosikymmeninä talo on tullut tutuksi Vantaanlaaksossa sijaitsevana kotiseututalona.

Esinekokonaisuuteen kuuluu tekstiilejä, koruja sekä muuta Övre Nybackassa lapsuutensa ja nuoruutensa 1920–1940-luvulla asuneen Märtha Collinin ja hänen vanhempiensa esineistöä. Osa esineistä on peräisin 1800-luvulta, osa 1900-luvun alkupuolelta.

Vantaan kaupunginmuseon kokoelmapolitiikka sanelee, millaista aineistoa liitetään kokoelmiin. Tärkeimpiä ehtoja on aineiston hyvä kunto sekä ennen kaikkea tiedossa oleva vantaalainen historia. Collinin esineistö täyttää ehdot.

Lue myös: Vieläkö muistat Lucifer-grillin, joka oli oman aikansa käsite? Vantaalainen yritys opetti suomalaiset grillaamaan ja lahjoitti oman grillin Kekkosellekin

Museon hiljattain päivitettyyn kokoelmapolitiikkaan pääsee tutustumaan Vantaan kaupunginmuseon kotisivujen kaupunginmuseo.vantaa.fi kokoelmasivulta löytyvästä linkistä. Päivitystyö tehtiin Vantaan taidemuseo Artsin kanssa yhteisellä aikataululla, muodolla ja saavutettavuuskriteerillä. Molempien museoiden kokoelmapolitiikat hyväksyttiin Vantaan kaupunkikulttuurilautakunnassa 25. tammikuuta.

Lue myös: Jotain uutta, jotain vanhaa, jotain lainattua, jotain sinistä...Kaupunginmuseon kokoelmista löytyy hääpuku, jonka tarina on hyvin vantaalainen

Saavutettavuus on museotoiminnassa tärkeä arvo, joten kokoelmapolitiikka-pdf toimii myös puheohjauksella ja ruudunlukuohjelmalla, asettelu on selkeä ja yksinkertainen ja kuvissa on myös vaihtoehtoiset kuvailut. Museon kokoelmiin voi tutustua myös Finna-hakupalvelussa.

Hakusanoilla pystyy etsimään aineistoa haluamistaan kohteista, esimerkiksi Övre Nybackasta.

Vantaan Sanomien ja Vantaan kaupunginmuseon juttusarjassa nostetaan esille paikallista historiaa tutustumalla museon kokoelmiin ja kulttuuriympäristökohteisiin. Kirjoittajat ovat museon henkilökuntaa.