Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Härski ilmiö: Vantaalla on havaittu aggressiivisia huijarikerääjiä, jotka väittävät keräävänsä rahaa kuurojen tai vammaisten hyväksi

Vantaalla on viime aikoina havaittu huijarikerääjiä. He väittävät keräävänsä rahaa kuurojen tai vammaisten hyväksi ja käyttäytyvät usein aggressiivisesti.

Mukanaan heillä on nimilista, jossa on tavallisesti huonolla suomella tietoa kuurojen monitoimitalon rakentamisesta tai vastaavasta ja suurehkoja esimerkkisummia.

Lue lisää: Poliisi tutkii aggressiivista rahankeräystä Vantaalla – rikosnimikkeinä ryöstön yritys, varkaus ja näpistys

Kuurojen Liitto kertoo tiedotteessa, että se on saanut kesän aikana runsaasti yhteydenottoja tällaisesta rahankeräyksestä, jota tapahtuu kaduilla ja muilla julkisilla paikoilla, kuten kauppakeskuksissa ja niiden pysäköintialueilla. Tapauksia on tullut tietoon varsinkin pääkaupunkiseudulta, Vantaalta, Helsingistä ja Espoosta, mutta niitä on ollut myös muualla Suomessa.

Myös Länsi-Uudenmaan poliisi varoitti elokuun lopulla toimialueellaan havaituista kyseenalaisista rahankerääjistä.

Kuurojen Liitto painottaa, että tällainen rahankeruu ei ole liiton toimintaa ja toivoo, että tapahtuneesta ilmoitetaan paikalliselle poliisille tai esimerkiksi kauppakeskusten vartijoille.

Liiton mukaan kuurouteen vetoavaa kaupustelua ja kerjäämistä on havaittu aiempinakin vuosina.

Tapausten yhteydessä on havaittu viitteitä ulkomailta organisoidusta toiminnasta, ja usein on käynyt ilmi, etteivät asianomaiset edes ole olleet kuuroja.

Jos rahankeräyksen aitoutta epäilee, voi pyytää nähtäväkseen poliisin myöntämän keräysluvan.