Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomessa hukkui elokuussa enemmän kuin vuosi sitten – "Lämmin elokuu sai ihmiset jatkamaan vesillä"

Suomessa hukkui elokuussa enemmän ihmisiä kuin vuotta aiemmin. Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton (SUH) keräämien ennakkotietojen mukaan elokuussa hukkui 15 ihmistä. Määrä on enemmän kuin elokuussa 2021, jolloin Suomessa hukkui 12 ihmistä.

Kolme hukkumisista tapahtui vesiliikenteen yhteydessä, kolme uidessa ja yhdeksässä tapauksessa tapahtumien kulku ei ole selvillä. Suomessa on tammi-elokuun aikana hukkunut yhteensä 71 ihmistä. Näistä kesäkuukausien aikana hukkui 53 ihmistä, mikä on 34 vähemmän kuin kesällä 2021.

– Harvinaisen lämmin elokuu ja lämpimät uimavedet sai ihmiset jatkamaan vesillä ja veden ääressä oleskelua myös lomakauden päätyttyä. Tämä saattaa olla yksi syy, miksi elokuussa hukkumisia oli ennakkotilastojemme mukaan paria viime vuotta enemmän. Tänä vuonna kesäkuukausina hukkumisia näyttää kuitenkin olleen edellisvuotta vähemmän, vaikka kesä oli tavanomaista lämpimämpi, sanoo SUH:n koulutussuunnittelija Anne Hiltunen tiedotteessa.

– Veneilijöillä intoa vesillä liikkumiseen on voinut hillitä myös polttoaineen kallistuminen. Toisaalta tänäkin kesänä useilta kohtalokkailta onnettomuuksilta on vältytty kanssaihmisten, vapaaehtoisten meripelastajien ja viranomaisten pelastustoimien ansiosta, Hiltunen jatkaa.