Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mitä läppäriä takova filosofi tekee tanssiteoksessa? – Se nähdään tanssifestivaalilla Myyrmäessä, jossa pohditaan muutoksia ja nähdään valoa, vauhtia sekä huumoria

VanDance rakentaa koettavaksi monitahoisen tanssikattauksen.

VanDance-festivaali Myyrmäessä tarjoaa yleisölle laajakirjoista tanssitaidetta, jota koko päivän kestävään tapahtumaan syntyy niin kokeneiden ammattilaisten kuin uudempien tekijöiden voimin.

Festivaalilla nähdään lauantaina 10. syyskuuta 11 tanssiteosta. Lisäksi ohjelmaan sisältyy myös piennumeroita, joita esittävät muun muassa Vantaan Tanssiopiston ja Vaskivuoren lukion oppilaat sekä Tanssiteatteri Raatikon senioriharrastajien Ryhdikkäät Rypyt -ryhmä.

Kantavana teemana vantaalaisen nykytanssiteatteri Mamia Companyn voimin toteutetulla festivaalilla on muutos ja muuttuva maailma, jota esimerkiksi Kulutammeko toisemme loppuun -teos käsittelee ilmastonmuutokseen liittyen ja kyseenalaistamalla kulutusvalintojamme.

Tanssitaiteilija Carola Jäderholm haluaa koreografiallaan herättää miettimään sitä, mikä ihmisyydessä johtaa ahneuteen ja materiaalisen kulutuksen kierteeseen. Hän myös tanssii teoksessa yhdessä muun nuoren työryhmän, Sofia Hammarin, Saana Sarasteen, Sanni Saarilahden ja Vilma Tuominiemen, kanssa.

Kiistatta erikoisin tanssiteos festivaalilla lienee kokeneen ja rohkeista otteistaan tunnetun koreografin Ismo-Pekka Heikinheimon vuodelta 2015 peräisin oleva teos Writing Dancing, tanssijan ja filosofin vuoropuhelu, jossa Tanja Illukka tanssii ja filosofi Max Ryynänen naputtelee vimmatusti läppärillään seinälle heijastettavaa tekstiä.

Näyttävintä antia puolestaan tarjoilee helsinkiläisen Belenos Group of Arts -ryhmän futuristinen esitys Halo, jossa tanssi, taidokkaat asut ja valoshow yhdistyvät koukuttavaksi kokonaisuudeksi.

Internationale ATK Show vie klovnerian ja tanssin keinoin tragikoomiseen seikkailuun digiosaamista edellyttävässä maailmassa. Neljän digitalisoituneen pellen vauhdissa saa nauraa samalla kun saa miettiä sitä, käytämmekö me digiä vai digi meitä.

Hullutteleva, lämminhenkinen esitys sopii kaikenikäisille tanssijoinaan osaava nelikko Johanna Keinänen, Tuovi Rantanen, Liisa Ruuskanen ja Hanna Terävä.

VanDance-festivaali Myyrmäessä lauantaina 10.9. kello 12–21.

Lue myös: Vantaalaiselle Mamia Companylle myönnettiin arvovaltaisen kansainvälisen tanssiorganisaation jäsenyys – "Tällä tunnustuksella on meille valtava merkitys"