Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Heurekan näyttelylle arvostettu muotoilupalkinto

Tikkurilassa sijaitsevan tiedekeskus Heurekan SuperPUU-näyttely on voittanut kansainvälisen Red Dot -muotoilupalkinnon Brands & Communication Design 2022 -sarjassa. Heurekan omaa tuotantoa oleva näyttely jatkuu 8. tammikuuta saakka ja kesäkuussa 2020 auenneen näyttelyn on tähän mennessä nähnyt yli 370 000 kävijää.

Heureka kertoo tiedotteessaan, että Red Dot Design Award on yksi maailman suurimmista, arvostetuimmista ja vanhimmista muotoilukilpailuista, joka on järjestetty vuodesta 1955 lähtien. Kilpailussa on kolme sarjaa: Product design, Brands & Communication Design ja Design Concept. Tuomaristossa istuu 24 designin ammattilaista 12 eri maasta. Viime vuosina kilpailussa on ollut mukana runsaat 10 000 osallistujaa yli 60 maasta.

SuperPUU-näyttely käsittelee puumateriaalin ominaisuuksia ja käyttömahdollisuuksia tulevaisuuden yhteiskuntien rakentamisessa. Näyttelykävijä pääsee muun muassa tutustumaan puun työstämisen perinteisiin ja moderneihin teknologioihin sekä metsien ja puutuotteiden merkitykseen ilmastonmuutoksen hillinnässä.

SuperPUU on tehty yhteistyössä puumateriaalia tutkivien, jalostavien ja käyttävien yhteistyökumppanien kanssa. Näyttelyn suunnitteluun ja tuotantoon on lisäksi osallistunut alan asiantuntijoita Helsingin ja Tampereen yliopistoista, Aalto-yliopistosta ja Luonnonvarakeskuksesta.

Viime vuonna Lentolan asuinalue Veromiehessä sai Red Dot -palkinnon Brand design -kategoriassa.