Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vantaalla on edelleen metreittäin lunta – Länsi-Vantaa voittaa lumikisassa idän

Ainakin kuluvana vuonna Vantaalla oli lumikasoja myös keskellä kesää.

Vantaalaismies nimesi helmikuussa Vantaan Sanomissa Koivuhaan lumenvastaanottopaikan lumikasat Vantaan Alpeiksi. Kasoilla oli korkeutta jopa yli 20 metriä.

Lue myös: Lumikasa kohoaa 15 metriin – "Siellä ovat Vantaan omat Alpit"

Itäisestä Vantaasta vastaava tiemestari Tomi Ollikainen kommentoi maaliskuussa lunta kertyneen Koivuhakaan niin paljon, että ”Alpeista” voi olla jotain jäljellä vielä syksyllä.

– Katsotaan miten käy, Ollikainen totesi tuolloin.

Mennään katsomaan. Oikeassa oli Ollikainen. Lunta on Koivuhaassa edelleen. Itäinen Vantaa on ikilumen tyyssija. Siinä valtti matkailulle?

Vantaan "Alpeilla" on vielä juhannuksena vähintään 10 metriä lunta – Onko lähialueilla tulvan vaara?

Ennen kuin ehtii miettimään ikilumen idälle markkinointilausetta, lumimassoilla rehentely meneekin kilpailuksi – itä vastaan länsi. Läntisestä Vantaasta vastaava tiemestari Keijo Juntunen ennättää pitämään Länsi-Vantaan puolta ja toteaa, että Vehkalan lumenvastaanottopaikalla Myllymäessä kasalla on korkeutta edelleen yli viisi metriä. Enemmän kuin Koisotiellä Koivuhaassa Tikkurilan kupeessa.

– Koisotielle tuotiin viime talvena lunta yli 15 000 kuormaa, mutta Vehkalanmäkeen sitä ajettiin reilusti yli 30 000 kuormaa eli tuplasti enemmän, Juntunen vertailee.

Lumenvastaanottopaikat ovat suljettuja, eikä sinne päästetä uteliasta yleisöä. Suksi tai pulkka lumella ei luistaisi, sillä kasojen päällä ja seassa on mursketta, hiekkaa ja roskaa. Valittevasti on todettava, ettei Vantaan ikilumesta ole matkailuvaltiksi edes paperilla.