Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nyt kallistuu kaukolämpö – Yle: Fortumin asiakkaille jo 1 045 euron lasku, myös Helen korottanut hintoja

Energiakriisi alkaa näkyä myös entistä kalliimpina kaukolämpölaskuina, kertoo Ylen uutiset.

Ylen lainaaminen Energiateollisuus ry:n tilastojen mukaan suurin osa kaukolämpöyhtiöistä ei ole vielä korottanut hintoja.

Pääkaupunkiseudulla korotuksista ovat kuitenkin ilmoittaneet Espooseen, Kauniaisiin ja Kirkkonummelle kaukolämpöä toimittava Fortum Power and Heat sekä Helsingissä toimiva Helen.

Espoolaiset maksavat Ylen kokoamien tietojen mukaan kaukolämmöstään nyt selvästi enemmän kuin maassa keskimäärin. 110 neliön rivi-, kerros- tai pientalon asukas maksaa lämmöstä nyt Espoossa 1 045 euroa vuodessa, kun maan keskiarvo on reilut 900 euroa. Tilanne on sama Fortum Power and Heatin asiakkailla Kirkkonummella ja Kauniaisissa.

Helenin kaukolämpöasiakkailla keskimääräinen lasku samankokoisessa asunnossa on 1 012 euroa vuodessa.

Halvinta kaukolämpö on Vantaalla, jossa Vantaan Energian asiakkaana olevan asukkaan vuosilasku on 877 euroa 110 neliön asunnossa.

Jatkossa kaukolämmön hinta nousee Ylen mukaan eniten niillä paikkakunnilla, joilla käytetään paljon fossiilisia polttoaineita. Tämä koskee ennen muuta pääkaupunkiseutua.

Espoossa Fortumin alueella yli 60 prosenttia kaukolämmöstä tuotetaan fossiilista energia polttamalla. Helsingissä Helenin alueella fossiilisten osuus on peräti 87 prosenttia.

Vantaalla keskimääräistä edullisempaa kaukolämpöä tuottaa 2014 valmistunut roskienpolttolaitos. Liki puolet Vantaan Energian tuottamasta kaukolämmöstä tuotetaan jätteitä polttamalla.