Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Kivikautisia kasvomaalauksia ja opastettuja kierroksia historiaan – Muinaisten vantaalaisten asuinpaikalla voi viettää päivää koko perhe

Sandåkerin kivikautisella asuinpaikalla Jokiniemessä voi viettää koko perheen voimin muinaispuistopäivää sunnuntaina 18. syyskuuta kello 12–15.

Alueen historiasta kiinnostuneille on opastuksia, joista kello 13 alkava tutustuttaa Jokiniemen kivikauteen ja toinen valottaa Kuninkaantien kulttuurikeskittymiä kello 14 alkaen.

Lisää aiheesta: Vantaan ensimmäinen muinaispuisto avataan Jokiniemeen

Varsinainen tapahtumapaikka on muinaisen asuinalueen vieressä sijaitsevassa muinaispuistossa. Tapahtumassa tehdään kivikautisia kasvomaalauksia ja pelataan Anselmiun-mobiilipeliä. Myyntikojuista saa muun muassa makkaraa, lettuja, kirjallisuutta ja Vantaa-Seuran tuotteita.

Kivikautinen, paljon tutkittu asuinpaikka on yksi Suomen laajimmista. Kohde on osoitteessa Tikkurilantie 20. Lähin parkkipaikka-alue on Dickursby skolanin yhteydessä.

Tapahtuman järjestävät LC Tikkurila-Dickursby, Vantaa-Seura ja Vantaan kaupunginmuseo.

Katso myös tämä: Sormenjälki ruukunpalassa sai kylmät väreet tulevan arkeologin selkäpiihin jo poikavuosina – Jälki oli tuhansia vuosia sitten Jokiniemessä asuneen ihmisen