Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vantaalainen Minna Korhonen, 33, oikoo harhaluuloja fitnessurheilijoiden ruokavaliosta ja somekuvista: "Ihmiset ehkä luulevat..."

Korhonen kilpailee viikonloppuna ensimmäistä kertaa body fitness -kisoissa Vantaalla.

Minulle ei ole tullut vastaan toista tällaista fitnessurheilijanaista. Miesten puolella näitä varmaan on, Vantaa Fitness Cupiin puolisen vuotta valmistautunut Minna Korhonen, 33, hymähtää.

Korhonen lähti lajin pariin elämäntapamuutoksen innoittamana. Hän on tiputtanut painoa pitkän ajan sisällä 35 kiloa. Body fitnessissä häntä kiehtoo itsensä haastaminen.

– Tässä pääsee näkemään, mihin kroppa pystyy. Terveellisestä elämäntavasta tulee hyvä olo. Ja saliharjoittelua on helppo toteuttaa, kun sitä voi tehdä omien aikataulujen mukaan.

Korhonen ei ole kisadebytanttina suinkaan vanha.

– Kiva puoli lajissa on sekin, että tässä voi harrastaa ja kilpailla vaikka kuinka vanhana. Ensi vuoden alusta 50 vuotta täyttäneille tulee omat masters-sarjat.

Vantaalla lauantaina käytävä tapahtuma on tulokkaiden SM-kilpailu sekä juniorien ja mastersien kisa. Valmistautuminen kilpailuun vaatii Korhosen mukaan itsekuria ja pitkäjänteisyyttä, sillä valmistautumisen aikana eteen voi tulla raskaitakin päiviä.

Kilpailu käydään lavalla, ei sosiaalisessa mediassa.

– Minun kilpailudieettini alkoi maaliskuun puolessa välissä. Ensikertalaisella dieetti voi monesti olla pidempi, kun ei tiedä, miten kroppa lähtee toimimaan.

– Itselleni kaikki on uutta ja ihmeellistä. Eniten on yllättänyt se, miten henkinen puoli korostuu. Ihmiset ehkä luulevat, että tämä on vain syömistä ja treenaamista. Pään pitää olla kunnossa ja muutenkin mukana jutussa. Eiköhän sillä ole suuri merkitys lajissa kuin lajissa, hän pohtii.

Puolen vuoden valmistautumisen on pitänyt sisällään kuntosaliharjoittelua, aamulenkkejä ja aerobista treeniä, joka lisääntyy kisojen lähestyessä. Ruokamäärä puolestaan vähenee kunnon etenemisen mukaan.

– Minulla on fyysinen työ, joten on pakko levätäkin. Uni, lepo ja palautuminen ovat itse asiassa todella suuressa roolissa.

– Eikä tässä imeskellä pelkkiä jääpaloja, syömme muutakin kuin kanaa ja riisiä. Nämä tuntuvat olevan harhaluuloja, Korhonen virnistää.

Yhden myytin Korhonen osaa uutena kisailijana murtaa oivasti argumentoiden.

Fitnessurheilijat ja sosiaalinen media liitetään helposti toisiinsa. On tähtiä, joiden näyttäviä sosiaalisen median kuvia peukuttaa valtava seuraajajoukko.

– Sosiaalinen media on totta, mutta ei todellisuutta. Sinne laitetaan vaan parhaat kuvat. Ihmiset ovat taitavia poseeraamaan, filttereitäkin on olemassa, Korhonen perustelee.

– Kilpailu käydään lavalla, ei sosiaalisessa mediassa. Lavalla ei auta enää yhtään, vaikka sosiaalisessa mediassa olisi viikko takaperin näyttänyt hyvältä.

Kisoissa vantaalaisdebytantti haluaisi ylittää itsensä ja finaaliin pääseminen olisi hienoa.

– Onhan tämä vähän sellainen päiväni prinsessana -juttu – laitetaan hienot meikit, hiukset, kynnet, käydään kampaajalla, Korhonen hymyilee.