Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Putoaminen pääsarjasta on tehnyt vantaalaisesta salibandyjoukkueesta "tosi nälkäisen" – "Pelaajista paistaa halu näyttää"

Salibandyn F-liigasta pudonneen Tikkurilan Tiikerien ensimmäinen tavoite Divarissa on edetä pudotuspeleihin.

Tikkurilan Tiikerien vaikea viime kausi salibandyn F-liigassa johti siihen, että joukkue putosi suoraan Divariin. Radikaaleja muutoksia putoaminen ei tuonut, ja esimerkiksi viime kauden parhaista pistemiehistä Kevin Starck, Samuli Granlund ja Miika Iskanius jatkavat.

– Selvisimme putoamisesta aika hyvin. Seuraikonit ja -legendat jatkavat, omissa junioreissa on taitavia kundeja. En näe, että olisimme heikentyneet. Pelaajia on vaihtunut, mutta se on luonnollista ja lähtijät olemme saaneet paikattua, päävalmentaja Janne Juote sanoo.

– En näe tässä olevan putoamiskriisiä, vaan päinvastoin. Kokemusta lähti, mutta väitän joukkueen olevan jopa taitavampi, hän jatkaa.

Joukkueesta paistava motivaatiotaso miellyttää luotsia, ja putoaminen on heijastunut positiivisena intona.

– Eihän kukaan koskaan ajattele niin, että ”jes, tipuimme”, mutta nyt nippu on ottanut tämän tilanteen tosi nälkäisenä vastaan. Pelaajista paistaa halu näyttää.

Nyt on tarkoitus olla paljon taitavampi, pallollisempi ja hyökkäyssuuntaan aktiivisempi joukkue. Ei istuskella omissa.

Janne Juote

– Nyt ollaan opeteltu uusia juttuja ja kehitetty peliä. Viime kausi oli puolustustaistelua.

Tiikerit avasi harjoituspelikauden kaatamalla elokuun puolivälissä M-Teamin 8–7. ÅIF:n se löi 5–4 ja Rangersin peräti 15–5.

Tavoitteista puhuttaessa Juote nostaa esille varovaisen oloisesti "vain" pudotuspelipaikan. Se tosin on sarjan aiempia kausia tuijottamalla fiksua.

– Perinteisesti Divarin runkosarjan kärki ei ole pudotuspeleissä juhlinut, joten kannattaako sinne edes pyrkiä, Juote naurahtaa virnistäen.

Viime kaudella Divarin finaaleissa pelasivat runkosarjan nelonen ja vitonen FBC Turku ja Josba. Runkosarjan kärkikolmikko lähti laulukuoroon ensimmäisellä pudotuspelikierroksella.

Tiikerien kausi alkaa 17. syyskuuta kotona ja seuraavana päivänä pelataan Helsingissä. Viikko tämän jälkeen tie vie Joensuuhun ja Liminkaan tuplapelireissulle. Kilometrejä bussiin tulee vajaat puolitoista tuhatta.

– Sen jälkeen ei ole hirveän pitkiä pelimatkoja, ja se on positiivinen juttu. Viime kaudella kävimme pelaamassa ennen joulua Nurmossa, Juote hymähtää viitaten yhden pelin ja noin 800 kilometrin reissuun.

Divariarki on rajua. Pelimatkat ovat pitkiä, ja pelaajilla on muutakin elämää esimerkiksi töiden tai koulun puolesta.

– Kyllähän tämä sitoutumista vaatii. Jos meillä ei ole ollut peliä, olemme pitäneet neljät arkitreenit viikossa. Kauden alettua viikkoon tulee 4–6 tapahtumaa. Olen tosi ylpeä siitä, mitä sitoutumista kundit ovat osoittaneet toukokuusta alkaen.

Juote kannustaa katsojia peleihin paikan päälle. Realiteetit ovat täysin erilaiset viime kauteen verrattuna.

– En ehkä nostaisi ketään yksilöä toisen edelle, mutta haluan sanoa, että lupaan todella viihdyttäviä pelejä. Viime kaudella oltiin aika matalalla nopassa ja syötiin kuulaa. Nyt on tarkoitus olla paljon taitavampi, pallollisempi ja hyökkäyssuuntaan aktiivisempi joukkue. Ei istuskella omissa.