Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tällainen ravintola avataan Myyrmäen urheilutalon lähelle – "Sinne lähdetään hakemaan elämyksiä"

Johanna Levoniemi tekee suunniteltua nopeamman paluun ravintola-alalle.

Ravintoloitsija Johanna Levoniemen viime viikot ovat olleet kiireisiä. Hän on avaamassa uutta ravintolaa Myyrmäen urheilutalon lähettyville vuoden loppupuolella. 44-paikkaisen Bistro Domun avajaisia olisi tarkoitus viettää pikkujoulukauden kynnyksellä marraskuussa.

– Moni sanoo, että tässähän on hyvin aikaa. Voin sanoa, että kaksi kuukautta on todella lyhyt aika, toteaa Levoniemi.

Hän rekrytoi parhaillaan henkilökuntaa ravintolaan. Hän kertoo hakemuksia tulleen mukavasti ja ensimmäinen kokki on jo palkattu. Toinen on vielä haussa.

– Salihenkilökuntakin alkaa olla kasassa.

Keittiölaitteiston hankinnassa on puolestaan ollut hankaluuksia. Epävakaa maailmantilanne heijastuu toimitusaikojen pidentymisinä.

– Jos ennen laitteen on saanut muutamassa viikossa, nyt aika voi olla kolmekin kuukautta.

Kaiken pitäisi olla valmista viimeistään lokakuussa reseptien valmistelua ja koeannoksia varten.

Ajattelin, että tämä alue tarvitsee laadukasta bistroa.

Ravintoloitsija Johanna Levoniemi

Levoniemi pyöritti aiemmin ravintola Kotoa Vapaalassa. Seitsemän vuoden jälkeen hän myi paikan uusille yrittäjille viime keväänä. Pandemian ja koronarajoitusten sävyttämät viime vuodet ravintolassa olivat raskaita.

– Takki oli tyhjä. Tuli tunne, että olin antanut Kotolle kaikkeni ja se minulle.

Hän kuvaa luopumista vaikeaksi mutta oikeaksi ratkaisuksi.

Kesällä Levoniemi antoi aikaa itselleen pureskella ja pohtia tapahtunutta. Sen myötä syttyi kipinä uuden ravintolan avaamisesta.

Hänelle oli aiemmin kerrottu Myyrmäentielle valmistuvan kerrostalon liiketilasta. Hän päätti tuolloin keskittyä Koto-ravintolaan.

Tila palautui Levoniemen mieleen. Vaikka hän ei ollut suunnitellut näin nopeaa paluuta ravintola-alalle, aika tuntui oikealta. Kyselyitäkin oli tullut.

– Ajattelin, että tämä alue tarvitsee laadukasta bistroa.

Levoniemi haluaa tarjota asiakkaille tasokkaan kokonaisuuden niin ruuan kuin palvelun osalta.

– Asiakas kun lähtee ravintolaan, niin sinnehän lähdetään hakemaan elämyksiä.

Levoniemi kaavailee paikasta iltaravintolaa, joita ei Länsi-Vantaalla ole juurikaan.

Ravintola tulee palvelemaan myös lounastajia. Lounasbuffet ei kuitenkaan ole suunnitelmissa.

Bistro Domu on kiinni sunnuntaisin, arvelee Levoniemi. Syy löytyy kannattavuudesta: myynnin tulisi olla kolmin–nelinkertainen arkipäiviin nähden palkkojen pyhälisien takia.

– Ellemme sitten keksi (sunnuntaille) jotain kivaa vaikka kerran kuussa. Ainahan minulla on kaikenlaisia ideoita takataskussa, Levoniemi naurahtaa.