Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Seela Sella tulee Martinlaaksoon – "Yleisön ei tarvitse osallistua mihinkään, inhoan sellaista"

Ollaan Ihan Seelana, kun näyttelijä Seela Sella astuu Kulttuuritalo Martinuksen lavalle yhdessä teatteriohjaaja Kari Paukkusen kanssa lauantaina 17. syyskuuta. Vuosikymmeniä toisensa tuntenut kaksikko käy läpi Sellan elämää lapsuudesta lähtien ja väleissä kuullaan Sellan lausumia runoja sekä monologeja.

– On Karilla käsikirjoitus, mutta kaikkea voi tapahtua..., Sella kertoo puhelimitse kotoaan Helsingistä.

Toisin sanoen yksikään Ihan Seelana -esitys ei ole prikuulleen samanlainen. Sella sanoo, että hänellä on tapana puhua pulputtaa ja sitten Paukkunen toppuuttelee

– Kari pitää mut ruodussa.

Lue myös: Seela Sella rohkaisi toimittajaa – "Kyllä sää siihen jotakin keksit"

On Karilla käsikirjoitus, mutta kaikkea voi tapahtua...

Ihan Seelana sai ensi-iltansa hieman ennen koronapandemian alkua loppuvuonna 2019. Sen jälkeen sitä on esitetty ja esitetään edelleen eri puolilla maata. Juuri ennen Vantaan esitystä Sella ja Paukkunen käyvät esiintymässä Ylivieskassa ja Raahessa. Syksyllä he matkaavat vielä muun muassa Nurmekseen, Iisalmeen ja Ouluun sekä Kuusamoon. Marraskuussa Ihan Seelana nähdään myös Espoon Sellosalissa.

Sella sanoo, että kun hän käy läpi elämäänsä, kuulijat peilaavat siihen omaa elämäänsä.

– Tämä on yhteispeliä.

Ja kun puhutaan elämästä, siihen liittyy olennaisesti kuolema. Eikä terveyskään ole erillään sairaudesta ja niin edelleen.

Mitään vakavaa iltapäivää ei ole luvassa, mutta ei Sellan mukaan myöskään ihan hömppää.

– Eikä yleisön tarvitse osallistua mihinkään eikä heiltä kysytä mitään, inhoan sellaista. Siellä saa istua ihan rauhassa.

Vantaa on Seela Sellalle tuttu paikka. Hän on käynyt esiintymässä niin Teatteri Vantaassa kuin Martinuksessakin. Edellisestä Martinlaakson vierailusta lokakuussa 2020 hänelle jäi mukava muisto. Silloin Sella ja Puntti Valtonen esittivät Yhtä matkaa -näytelmän.

– Oli ihana yleisö!

Ihan Seelana Kulttuuritalo Martinuksessa (Martinlaaksontie 36) 17.9. klo 15. Kesto n. 2 tuntia, väliaika. Liput 28/25 e.