Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mies ryöstettiin viidakkoveitsellä seksitreffeillä – poliisi kehottaa kaikkia uhreja ilmoittautumaan

Poliisi epäilee alaikäisten ryhmän houkutelleen keski-ikäisen miehen seksitreffeille ja ryöstäneen hänet väkivalloin Helsingissä.

Tapaaminen oli sovittu Seksitreffit.fi-nimisellä seuranhakusivustolla.

Kuulusteluissa on selvinnyt, että vastaavia tapauksia voi olla myös Vantaalla ja muualla Itä-Uudellamaalla.

Helsingin poliisin nuorisoryhmä tutkii keski-ikäisen miehen tapausta.

– Kun asianomistaja saapui paikalle, epäillyt kohdistivat häneen väkivaltaa ja uhkasivat machete-veitsellä (viidakkoveitsi). Epäilemme, että he anastivat mieheltä rahaa, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Marko Forss tiedotteessa.

Tapaukseen liittyen on vangittuna yksi alaikäinen poika. Lisäksi poliisi epäilee törkeästä ryöstöstä kolmea muuta poikaa ja yhtä tyttöä.

– Epäilemme, että tyttö ja yksi pojista järjestivät kohtaamisen uhrin kanssa. Kolme muuta poikaa osallistuvat itse ryöstöön, Forss kertoo.

Kolme näistä nuorista on samoja kuin samaan rikosvyyhtiin kuuluvassa Järvenpään tapauksessa.

– Nuoret olivat luoneet samaan tyyliin feikkikäyttäjätilin ja sähköpostin, jossa he olivat saaneet kontaktin uhreihin. Siellä oli muun muassa vaihdettu yhteystietoja tapaamispaikan sopimiseksi. Sen jälkeen yhteydenpito on jatkunut joko puhelimitse tai sähköpostin välityksellä, selvittää Itä-Uudenmaan poliisin rikoskomisario Sampsa Aukio tiedotteessa.

Poliisi on saanut kuulusteluissa selville, että vastaavia tapauksia olisi Helsingin ja Itä-Uudenmaan poliisien alueilla useampia. Toistaiseksi poliisille ei ole kuitenkaan tehty enempää ilmoituksia.

Aukio kehottaa tällaisen rikoksen uhriksi joutuneita ilmoittautumaan poliisille matalalla kynnyksellä.

Asiasta voi tehdä joko rikosilmoituksen tai siitä voi ilmoittaa sähköpostitse: Helsingin tapaukset ilmoitetaan osoitteeseen nuorisoryhma.helsinki@poliisi.fi ja Itä-Uudenmaan tilanteet osoitteeseen nuortentutkinta.ita-uusimaa@poliisi.fi.