Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Kutkuttaisiko neuloa Vantaa-sukat tai -villapaita? Yhteisneulonnoissa saa opastusta ja seuraa

Vantaa-sukkien ja -villapaitojen neulomisesta kiinnostuneille on tarjolla seuraa ja opastusta Vantaan kaupunginmuseolla (Hertaksentie 1) järjestettävissä neuleilloissa, joista ensimmäinen pidetään keskiviikkona 21. syyskuuta kello 17.30–18.30.

Taustatukea yhteisneulontaan tuo Kartanonkosken Marttojen Tanja Rantanen, jolta saa ohjeita erityisesti Vantaa-sukkien tekoon. Luvassa on myös perehdytys kirjoneulekuviossa hyödyllisestä tikapuu-tekniikasta kiinnostuneille.

Vantaa-neulemalleja näet täältä: Tältä näyttää Vantaa-villapaita, joka sai vaikutteita Helsingin pitäjän kirkonkylän historiasta – ohjeiden avulla sukat ja paidan voi neuloa itsekin

Toinen neuleilta on torstaina 13. lokakuuta kello 18–19. Paikalla opastamassa on Vantaa-neuleet suunnitellut Kirsi Mantua-Kommonen, joka antaa neuvoja oman Vantaa-villapaidan aloittamiseen ja yleisestikin kirjoneuleisiin. Lisäksi puhutaan myös lankojen värjäämisestä luonnonväreillä.

Tilaisuuksissa on tarjolla kahvia ja teetä sekä pientä makeaa. Yhteisneulontojen järjestäjä on Vantaa-Seura, joka teetätti Vantaa-neulekuviot sekä kaarroke-kirjoneuleeseen että kaksiin erilaisiin villasukkiin viime vuonna 60-vuotisjuhlavuotensa kunniaksi.

Lue myös: Iskikö korona-aikana neuloosi? – Pian neulomisintoa pääsee purkamaan Vantaa-villapaitaan