Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lemmikin kanssa matkustaminen lisääntyy, jo 10 000 koiraa kulkee Hki-Vantaalla vuosittain – eläinten omat vessat helpottavat matkantekoa

Lemmikin kanssa matkustaminen on kasvussa. Helsinki-Vantaan läpi kulkee jo noin 10 000 koiraa vuosittain.

Siksi lentoasemayhtiö Finavia on kiinnittänyt huomiota myös koirien ja muiden lemmikkien hyvinvointiin lentoasemalla.

Lemmikin tai avustajakoiran kanssa matkustavien matkaa helpottavat lentoaseman kaksi lemmikkikäymälää: yksi sijaitsee ulkotiloissa bussiaseman vieressä ja toinen non-Schengen-porttialueella.

Käymälät on suunniteltu etupäässä koirille, mutta muutkin lemmikit voivat niitä käyttää.

– Lemmikin tai avustajakoiran hyvinvointi on eläimen omistajalle hyvin tärkeä asia. Lemmikkien kanssa lentäville suunnatuilla palveluilla haluamme antaa matkustajalle mahdollisuuden matkustaa lemmikkiystävällisen lentoaseman kautta, sanoo tiedotteessa Helsinki-Vantaan lentoaseman matkustajapalveluyksikön päällikkö Hanna Hämäläinen Finaviasta.

Molemmissa käymälöissä kiinteät jätökset kerätään pussiin ja pannaan jäteastiaan kuten muutenkin koiraa ulkoiluttaessa. Lemmikkikäymälät puhdistetaan säännöllisesti hyvän hygieniatason ylläpitämiseksi.

Lemmikkien käymälät eivät ole Pohjois-Euroopan lentoasemilla yleisiä. Sen sijaan Yhdysvalloissa laki vaatii, että lentoasemalla on käymälä avustajaeläimiä varten.