Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Itä-Hakkilan sisäilmaongelmaisesta lastenkirkosta tehtiin ostotarjous – Kirkkoa ei ole voitu käyttää vuosiin

Itä-Hakkilassa sijaitsevasta Pyhän Annan lastenkirkosta on tehty ostotarjous. Sen haluaa ostaa yksityishenkilö, tiedottaa Vantaan seurakuntayhtymä.

Ostotarjouksen tekijän mukaan rakennusta tultaisiin käyttämään sen alkuperäiseen käyttötarkoitukseen eli kristillisenä hengelliseen toimintaan tarkoitettuna tilana.

Hakunilan seurakunnan käytössä ollutta kirkkoa ei ole käytetty vuodesta 2015 lähtien, koska sen sisäilmassa on ongelmia. Seurakuntayhtymällä ei kuitenkaan ole varaa korjata kirkkoa, mutta myynnillä se voitaisiin saadaan uuteen käyttöön. Ostotarjouksen tehneellä taholla on kaikki tiedot kiinteistöstä ja kuntoselvitykset.

Jos kauppa toteutuu, kirkon tontti säilyisi Vantaan seurakuntayhtymän omistuksessa ja kirkkorakennuksen ostaja vuokraisi maapohjan 50 vuodeksi. Vantaan seurakuntayhtymän kiinteistöjohtokunta esittää kirkkorakennuksen myyntiä ostotarjouksen perusteella. Esitykseen antaa lausuntonsa vielä Hakunilan seurakuntaneuvosto. Asiasta tehdään päätös yhteisessä kirkkovaltuustossa, jota ennen asiaa käsittelee yhteinen kirkkoneuvosto.

Pyhän Annan lastenkirkko eli entinen Itä-Hakkilan kirkko on rakennettu 1968. Sen on suunnitellut arkkitehti Göran Malmström. Rakennuksessa tehtiin peruskorjaus 2004, jolloin kirkko muutettiin nykyiseen muotoonsa ja vihittiin lastenkirkoksi.

Lue myös: Sadat vantaalaiset vetoavat lastenkirkon korjaamisen puolesta

Puretaanko vai korjataanko? – Vuosia suljettuna olleen lastenkirkon kohtalosta päätetään loppuvuodesta

Käyttökiellossa oleva lastenkirkko odottaa ely-keskuksen päätöstä – Museoviraston mukaan kirkolla on paikallista suojeluarvoa

Joutuvatko sadat vantaalaiset pettymään? – Purku-uhan alla olevan Pyhän Annan lastenkirkon tilalle kaavaillaan asuntoja

Purkaa vai korjata? Itä-Hakkilan lastenkirkon kohtalo on edelleen ratkaisematta