Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Vantaalaisräppäri lämppärinä hiphop-tähti 50 Centin keikalla Helsingissä – Kube: "Big boss!"

Hiphopin supertähtiin lukeutuva 50 Cent esiintyy Helsingin jäähallissa 2. lokakuuta. New Yorkissa asuva, palkittu räppäri, oikealta nimeltääni Curtis James Jackson III, saa lämppäreikseen genren kaksi kovaa suomalaisnimeä, Mikael Gabrielin ja Kuben.

– 50 Centin musa soi tosi paljon klubeilla silloin kun olin junnu ja kävin yöelämässä. Tuolloin hän tavallaan juuri breikkasi isommaksi artistiksi ja itsekin on tullut häntä paljon fiilattua, Kube, alias Jussi Hauta-aho kertoo.

Hauta-aholle suurten jenkkinimien introaminen estradeilla ei ole uutta, hänet on viimeksi nähty samoissa tehtävissä muun muassa Machine Gun Kellyn ja Wknendin Suomen-keikoilla.

– Varmaan siistein jenkkilämppäyskeikka, mitä itsellä ollut tähän mennessä. Kukaan ei ole ollut niin sataa prossaa mun artisti kuin 50 Cent. Big boss!

Hauta-aho ei ole nähnyt inspiroivana ja ikonisena pitämäänsä rap-artistia aiemmin livenä.

– Olen suht vähän käynyt katsomassa keikkoja sen jälkeen kun omani alkoivat ja musiikista tuli työni. Odotankin kovasti tätä 50 Centin keikkaa. On siistiä, että pääsen sen näin työn ohella näkemään.

Vantaalainen, vahvoja hakunilalaisjuuriaan aina arvostanut Hauta-aho on itse ahkeroinut paitsi artistina myös oman levy-yhtiönsä Killah Recordsin pyörittäjänä. Sekä Kubella että yhtiöllä menee hänen mukaansa hyvin, uutta musiikkia on tuotannossa koko ajan.

Lue myös: "Hakunilassa ystävään voi oikeasti luottaa" – Juurillaan edelleen viihtyvä Kube tarjoilee Hakunila-päivässä vastajulkaistua musiikkiaan

Kubelta itseltään ilmestyi viime vuonna platinaa striimannut albumi Gasoo ei brekkei ja reilu kolme viikkoa sitten tuli ulos Mennää-albumi.

Kotioloissakin riittää vipinää.

– Ihan mahtavasti on kaikki myös siellä. Lapset kasvavat vietävää vauhtia, he ovat jo 10- ja 12-vuotiaita ja heillä on jo kaikenlaisia omia juttujaan omien kavereidensa kanssa, tyttären ja pojan isä tiivistää iloisena.

50 Cent Helsingin jäähallissa, Nordenskiöldinkatu 11–13 sunnuntaina 2. lokakuuta, lämppäreinä Kube ja Mikael Gabriel. Showtime kello 20, ovet aukeavat kello 18. Liput alkaen 79,90 euroa Lippu.fi:stä.