Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Brittitrendi saapui Vantaalle: liikkuva "autosalonki" tarjoaa mutakasvohoitoja ja kynsienleikkuuta koirille ja kissoille

Mitä ihmettä? Mutakasvohoitoja koiralle pakettiautoon rakennetussa salongissa?

Brittiläinen Asha Singadia Kuronen ja Mika Kuronen tuovat Vantaalle ja muualle Suomeen uudenlaisen konseptin: liikkuvan koira- ja kissatrimmaamon, "autosalongin", joka tulee asiakkaan kodin luo ympäri vuoden.

Pariskunnan start up -yritys Pawfect Grooming perustettiin reilu viikko sitten, ja sunnuntaina trimmausauto on ensi kertaa esittelyssä tapahtumassa Hakunilan ostarilla.

Ne ovat suosittuja Englannissa.

– Muutimme hiljattain Englannista Suomeen ja havahduimme siihen, ettei täällä ole kotiovelle tulevia trimmaamoja. Ne ovat suosittuja Englannissa. Siitä se idea lähti, Mika Kuronen kertoo.

Yrittäjät eivät ole aiemmin toimineet trimmausalalla, mutta he ovat innokkaita koiranomistajia. He ovat palkanneet yritystoimintaan alan ammattilaisia palvelusopimuksen avulla.

– Meillä molemmilla on työtausta liike-elämässä. Lähdettiin tähän rakkaudesta lajiin, Mika Kuronen kuvaa.

Trimmaamossa on aina yksi eläin kerrallaan, ja palveluvalikoimissa on turkin hoitoa ja trimmausta, irtokarvan poistoa syväpesulla ja kynsienleikkuuta. Jatkossa tarjolla on myös hammas- ja mutakasvohoitoja.

Salonkinsa pariskunta teki ostamaansa keskikokoiseen pakettiautoon.

– Auton suunnittelu ja räätälöinti oli haastava projekti, mutta lopussa kiitos seisoo. Hankimme autoja lisää sitä mukaa, kun saamme työntekijöitä mukaan toimintaan, Mika Kuronen kertoo.

Klaukkalassa kotipaikkaansa pitävällä yrityksellä on yhteistyövirityksiä muun muassa kotihoitojärjestöjen kanssa, sillä "autosalonki" voisi auttaa kotona asuvia iäkkäitä koiran- ja kissanomistajia.