Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Edis Tatli, 35, lopettaa – vantaalainen saavutti kaksi ammattinyrkkeilyn Euroopan mestaruutta

Päätös syntyi pitkän harkinnan jälkeen. Lopettamiseen vaikuttivat loukkaantumiset ja koronapandemia, joka vaikeutti uusien otteluiden järjestämistä.

Suomen kaikkien aikojen menestyneimpiin nyrkkeilijöihin kuuluva, kaksinkertainen ammattinyrkkeilyn Euroopan mestari Edis Tatli ilmoittaa lopettavansa kilpailu-uransa. 35-vuotias vantaalainen päätyi lopettamiseen, koska häntä ovat kiusanneet loukkaantumiset ja pitkään jatkunut koronapandemia on hankaloittanut uusien otteluiden järjestämistä.

Tatli otteli ammattilaisena 35 kertaa, ja näistä 32 kamppailua päättyi voittoon.

Tatli voitti ammattinyrkkeilijänä kahdesti kevytsarjan Euroopan mestaruuden. Ensimmäinen mestaruus tuli 2015, kun hän voitti ranskalaisen Yvan Mendyn kaikin tuomariäänin. Tatli puolusti mestaruuttaan menestyksekkäästi kolme kertaa. Vuonna 2017 hän kärsi pistetappion belgialaiselle Francesco Pateralle, mutta kaksikon välisessä uusinnassa joulukuussa 2017 tappiosta sisuuntunut Tatli voitti Pateran ja otti vyön takaisin.

Tatli pääsi tavoittelemaan WBA-liiton maailmanmestaruutta kuubalaista Richar Abrilia vastaan Helsingin Hartwall-areenalla 2014. Ottelu oli tasainen, mutta mestaruusvyö jäi saamatta hajaäänituomiolla. Vuonna 2019 Tatli otteli New Yorkin Madison Square Gardenissa tulevaa maailmantähteä Teofimo Lopezia vastaan, mutta kolmen valtaliiton maailmanmestariksi myöhemmin noussut Lopez voitti kohtaamisen keskeytyksellä viidennessä erässä.

Tatli otteli viimeisen kerran 2019 Savonlinnassa Costa Rican Berman Sanchezia vastaan. Tatli vei kamppailussa voiton pistein. Tatlin piti myös otella kolmannen kerran Euroopan mestaruudesta, mutta ottelu siirtyi kahteen otteeseen ensin loukkaantumisen ja sitten koronapandemian tapahtuma-alalle aiheuttamien epävarmuuksien vuoksi.

Tatlilla ei ole vielä tarkempia tulevaisuuden suunnitelmia. Tällä hetkellä hän viettää aikaa perheensä kanssa ja antaa nyrkkeilyn yksityistunteja kiinnostuneille.

Lue myös: Edis Tatli kohtaa Suomessa 21:n tyrmäyksen miehen – ammattilaissääntöihin tehdään muutos