Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vantaa ennen ja nyt | Tiesitkö? Vantaalla toimii oma radiokanava, jossa kuullaan muutakin kuin listahittejä

Viikko sitten vietettiin valtakunnallista museoiden dokumentointi- ja tallennuspäivää. Museot toteuttivat dokumentoinnin samana päivänä yhteisen teeman puitteissa ja kartuttivat samalla kokoelmiaan nykydokumentoinnin keinoin.

Samalla nostettiin esiin museoiden tehtävää myös nykyajan ilmiöiden tallentajana. Tämän vuoden teemaksi valikoitui "vapaus".

Lue myös: Hiekkaharjusta kajahtaa! Radio Roll FM:ssä saa soittaa mitä haluaa – Vantaalaisen kanavan perustaja: "Tätä tehdään rakkaudesta lajiin"

Vantaan kaupunginmuseo toteutti Vapaus-teemaisen tallennuksen Hiekkaharjussa Roll FM:n studiolla. Mitä vapaus merkitsee Roll FM:lle? Siitä lähdettiin ottamaan selvää.

Vuodesta 2015 toiminut paikallinen vapaa radiokanava sai alkunsa, kun kanavan perustaja ja toimitusjohtaja Ari Rajala ei ollut tyytyväinen radiokanavien musiikkitarjontaan.

Hän päätti perustaa oman radiokanavan ja värväsi joukon tekijöitä mukaan. Syntyi Roll FM.

Alussa ohjelmat lähetettiin Rajalan kotoa Päiväkummusta, mutta viime vuodet ykkösstudio on sijainnut Puistokulmassa Hiekkaharjussa ja uusimpana toinen Myyräncolon kulttuurikeskuksessa Myyrmäessä.

Roll FM toimii määräaikaisella toimiluvalla parin kuukauden jaksoissa ja vapaaehtoisia ohjelmantekijöitä on noin 50.

Vapautta on se, että Roll FM:llä ei ole valmiita soittolistoja, vaan toimittajalla on vapaus valita itse mitä haluaa soittaa. Vaikka toiminta ei ole ympärivuotista, on kanavan musiikkitarjonta laajempi kuin monilla isoilla radiokanavilla. Myös vähemmän tunnetut artisti saavat kappaleitaan Roll FM:llä kuuluviin, samoin kuin suurten legendojen vähemmän soitetut biisit.

Dokumentoinnin päätteeksi laitettiinkin soittoon Pelle Miljoonan biisi Vapaus on suuri vankila. Kappaleessa lauletaan rakkaudesta, onnen etsimisestä, intohimosta…

Intohimo musiikkiin näkyy ja kuuluu myös Roll FM:n toiminnassa.

Vantaan Sanomien ja Vantaan kaupunginmuseon juttusarjassa nostetaan esille paikallista historiaa tutustumalla museon kokoelmiin ja kulttuuriympäristökohteisiin. Kirjoittajat ovat museon henkilökuntaa.