Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poliittisia kamppailuja ja maanalaista vastarintaa – Kahden tutkimuslähtöisesti työtään tekevän taiteilijan yhteisnäyttely avautui Artsissa

Syksyn näyttely taidemuseo Artsissa on Diego Brunon ja Minna Henrikssonin yhteisnäyttely Tosiseikoista esitetty tilanne. Näyttelyn nimi juontuu oikeudenkäynneissä käytetystä lakitermistä, joka kuvaa käsiteltävään asiaan liittyvää tosiasiatietoa.

Teoksissa tarkastelun kohteena ovat poliittinen subjektiivisuus ja kollektiivinen sitoutuminen. Töissä tuodaan esiin muun muassa rakenteellista rasismia ja poliittisia kamppailuja. Vasemmistolaisuus ja fasisminvastaisuus yhdistävät voimakkaan tutkimuslähtöisesti teoksiaan tekeviä, Helsingissä työskenteleviä taiteilijoita.

Henrikssonilta näyttelyssä nähdään kokonaisuus, joka kertoo maanalaisesta vastarinnasta ja sotakarkureista toisen maailmansodan aikana erityisesti Vantaalla ja Myyrmäessä. Lisäksi hän on tehnyt näyttelyyn kaksi uutta taideteosta, joista toinen liittyy venäläisen avantgardetaiteilijan Ivan Kliunin teoksen väärennökseen.

Argentiinalaissyntyisen Brunon videoteos ja valokuvat käsittelevät Bolivian poliittista liikehdintää vuosina 2003–2019 ja sitä, miten poliittisen taistelun kokemusta on mahdotonta tavoittaa kokonaisvaltaisesti.

Näyttely avautui perjantaina.

Tosiseikoista esitetty tilanne Vantaan taidemuseo Artsissa (Paalutori 3) 8. tammikuuta asti. Vapaa pääsy.