Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uusin kysely: yksi pysäköintitapa on Suomessa ongelma – Jopa yli 590000 autoilijaa kärsii tästä oudosta pelosta

Taskuparkin tekeminen on todennäköisimmin yksi vaikeimmista pysäköintitavoista. Noin 16 prosenttia ajokortin omaavista kertoo taskuparkkeerauksen pelottavan joka ikinen kerta, ja seitsemän prosenttia ei ole tehnyt taskuparkkia koskaan. Ainoastaan neljännes autoilijoista ilmoittaa, ettei jännitä taskuparkin tekoa lainkaan.

Suomessa on 3,71 miljoonaa henkilö- ja pakettiauton ajamiseen oikeuttavaa ajokorttia, joten taskuparkkia pelkääviä on siis koko maassa reilut 590 000.

Asia selviää vahinkokorjaamoketju Autoklinikan tiedotteessaan kertomasta tuoreesta kyselytutkimuksesta.

Suomalaisten taskuparkkipelko ei kuitenkaan vaikuta johtuvan taidon puutteesta. Miltei 60 prosenttia kyselyyn vastanneista autoilijoista kertoo osaavansa taskuparkin omasta mielestään joko erinomaisesti tai aika hyvin.

Reilu kolmannes 36 taas kokee osaavansa taskuparkin aika huonosti tai hyvin huonosti. Noin kuusi prosenttia vastaajista ilmoitti suoraan, ettei taida taskuparkkeeraamista lainkaan.

– Taskuparkkeeraus jännittää selvästi monia, vaikka esimerkiksi taidon puute ei suoraan vaikuttaisi tähän syynä olevan. Taskuparkille onkin saattanut syntyä kansan keskuudessa todellisuutta ikävämpi maine, ja pandemia sekä etätyöt ovat kenties etäännyttäneet autoilijoita taskuparkista entisestään, kertoo Autoklinikan myyntijohtaja Pentti Oksanen.