Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

"Tavoitteena on taso, jolloin meillä olisi nousumahdollisuus Liigaan" – Kiekko-Vantaa kaipaa lisää yleisöä peleihin uudella kaudella

Kiekko-Vantaan pomo arvioi, että Vantaalla tulisi kehittää jääurheilulajien harrastajien olosuhteita.

Jääkiekon SM-liiga Oy:n ja Suomen Jääkiekkoliiton välillä on aistittavissa muutoksen tuulia. Sama koskee Kiekko-Vantaata, joka on rakentanut Mestis-joukkuetta omista sopimuspelaajista Jokerien yhteistyön päätyttyä.

Kiekko-Vantaa Hockey Oy:n toimitusjohtaja ja hallituksen puheenjohtaja Kai Sointu kertoo, että asiat ovat menossa aktiivisesti eteenpäin suljetun jääkiekon Liigan ja ylöspäin suljetun Mestiksen välillä.

– Liiga ja Jääkiekkoliitto selvittävät tämän kauden aikana suomalaiseen sarjajärjestelmään liittyviä asioita, Sointu kertoo viitaten joukkuemääriin sekä mahdollisiin nousuihin ja putoamisiin.

– Eurooppaliigasta on puhuttu eri nimillä pitkään, ja nyt olisi oikea aika miettiä vakavissaan euroliigan mahdollisuuksia KHL:n tilanteen muututtua Venäjän hyökättyä Ukrainaan.

Jääkiekon SM-liiga Oy tiedotti taannoin, että Kiekko-Espoo on kertonut hakevansa liigalisenssiä kaudelle 2024–25. Blues edusti Espoota pääsarjassa kaudella 2015–16.

– Espoossa on tehty laadukasta ja laajaa junioritoimintaa jo pitkään. Espoossa on liigamitat täyttävä halli ja riittävän iso talousalue.

Tällä hetkellä Vantaalla on neljä sisäkaukaloa.

– Toivotaan, että Kiekko-Espoon liigaprojekti toteutuu. Vantaalla jatkamme työtä toiminnan sekä olosuhteiden kehittämiseksi. Tavoitteena on saavuttaa taso, jolloin meillä olisi nousumahdollisuus Liigaan, Sointu kertoo.

Missä vantaalainen edustuskiekko menee olosuhteiden puolesta?

– Edustusjoukkueen olosuhteet pelaamiseen ja harjoittelemiseen Vantaalla ovat hyvät. Yhteistyö Vantaan kaupungin kanssa toimii hyvin ja kaupunki on meille merkittävä kumppani toiminnassamme. Erityiskiitokset siitä, Sointu sanoo.

Lisäksi vantaalaisen kiekon toiminnallinen laatu on hyvä. Tekeminen on ammattimaista ja organisaatiolla on tarjota katkeamaton pelaajapolku luistelukoulusta Mestikseen.

Yleisöä Sointu kuitenkin kaipaa. Kiekko-Vantaan viime kauden katsojakeskiarvo 300 oli neljänneksi heikoin. Tuki on ensiarvoisen tärkeää toiminnan jatkuvuuden ja kehittämisen kannalta.

– Kehittämispuolella on jäiden lisääminen jääurheilulajien harrastajille. Tällä hetkellä Vantaalla on neljä sisäkaukaloa, Sointu sanoo viitaten Tikkurilaan ja Myyrmäkeen.

– Käsittääkseni tähän on tulossa parannusta Elmon urheilupuiston myötä. Sinne on suunniteltu myös jäähallia, Sointu toteaa.

Kiekko-Vantaan kokoonpanossa on nähty edellisten Mestis-kausien aikana jopa 30–40 kenttäpelaajaa. Nyt rosteri voi olla tiiviimpi.

– Meillä oli Jokerien kanssa tiivis urheilupuolen yhteistyö, johon kuului muun muassa tietty määrä lainapelaajia. Nyt olemme rakentaneet joukkueen kokonaan omista sopimuspelaajista.

– Olemme harjoitelleet yhdessä koko valmistautumisjakson, ja sillä on ollut positiivinen vaikutus koko joukkueen yhtenäisyyteen.

Mahdollisten terveyshuolien tai muiden takaiskujen takia on mahdollista, että Kiekko-Vantaa lainaa pelaajia tulevaisuudessa KHL:n Jokerien sijaan Liigasta.

– Pelaajia tulee olla riittävästi, esimerkiksi loukkaantumiset voivat olla pitkäkestoisiakin.

Kiekko-Vantaassa on seurattu Jokerien tapahtumia median kautta ja toivottu, että asiat etenisivät suotuisasti suomalaisen jääkiekon kehitystä ajatellen.