Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Jumbon kova kilpailija aikoo laajentaa – kauppakeskukseen myös tulossa kattopuutarha

Kauppakeskus Sellon laajennussuunnitelmat etenevät päättäjien käsittelyyn. Espoon kaupunkisuunnittelulautakunta käsittelee ensi viikolla asemakaavan muutosta, joka mahdollistaisi Sellon laajenemisen nykyisen bussilaiturialueen päälle. Jatkossa bussiterminaali toimisi laajennusosan alla.

Lopullisesti asemakaavan muutoksesta päättää kaupunginhallitus.

Laajennusosan viereen länsipuolelle, aivan rataan kiinni tulisi lisäksi noin 330-paikkainen pysäköintilaitos. Laitoksesta on ajoyhteys sekä laajennusosaan, nykyiseen kattopysäköintiin että kauppakeskuksen maanalaiseen pysäköintiin.

Sellon laajennusosa olisi kooltaan noin 10 000 neliömetriä. Laajennukseen tulisi palvelu- ja liiketiloja ja rakennuksen katolle sijoittuisi puutarha sekä kahviloita.

Samalla myös Sellon ja Leppävaaran kirjaston välissä sijaitsevaa Viaporintoria on määrä elävöittää.

Leppävaarassa ryhdytään lähivuosina rakentamaan myös junaradalla, kun Leppävaaran ja Kauklahden välille rakennetaan lisäraiteet. Sellon laajennus ja pysäköintilaitos on tarkoitus sovittaa yhteen kaupunkiratahankkeen kanssa.

Sellon laajennus oli alun perin osa isompaa suunnitelmaa, jossa radan yli olisi rakennettu kulkusilta, Turuntietä olisi siirretty ja radan pohjoispuolelle olisi rakennettu uusi kortteli.

Nämä suunnitelmat kaupunginhallitus kuitenkin hylkäsi keväällä 2021. Radan pohjoispuolisen alueen suunnitelmista on tarkoitus käynnistää kansainvälinen arkkitehtikilpailu myöhemmin syksyllä.