Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Mitä jos kyberiskut tai poikkeuksellinen sääilmiö katkaisee sähköt pitkäksi aikaa? Vantaa on mukana suurharjoituksessa, jossa varaudutaan monenlaisiin uhkiin

Sähkön jakelussa voi esiintyä häiriöitä esimerkiksi poikkeuksellisten sääilmiöiden, kyberiskujen, huolimattomuuden, tietämättömyyden tai onnettomuuksien seurauksena. Pääkaupunkiseudulla harjoitellaan keskiviikkona ja torstaina tällaisia poikkeustilanteita varten, kertoo Vantaan kaupunki verkkosivuillaan. Kaupunki on mukana Respa 22 -harjoituksessa.

Kahden päivän suurharjoituksen aikana viranomaiset ja yritykset harjoittelevat toimimaan yhdessä vakavien häiriötilanteiden varalta. Harjoituksessa testataan myös sitä, miten kaupungit kykenevät toimimaan ja viestimään poikkeuksellisissa tilanteissa.

Respa 22 -harjoituksen järjestämisestä vastaa Huoltovarmuusorganisaation Sähköpooli. Kaikkiaan kuusi osaa käsittävään harjoitussarjaan on osallistunut 3000 henkilöä.

Edit: Juttua korjattu 27.9. klo 13. Korjattu juttuun, että harjoitus järjestetään keskiviikkona ja torstaina.