Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yksi asia Vantaalla lumosi vantaalaisjoukkueen uuden ulkomaalaistähden – "Rakastan tätä"

Vantaa Ducksin yleispelaaja Sergej Drobnic on kotiutunut uuteen kotikaupunkiinsa hyvin.

Yleispelaaja Sergej Drobnic ja ranskalainen libero Louis Pineau ovat Vantaa Ducksin lentopallojoukkueen ainoat ulkomaalaiset. Slovenialaisen kotiutuminen uusille kotikonnuille on ollut onnistunut.

– Alussa tarvitsin järjesteltävissä asioissa apua tietysti paljonkin. Mutta erityisesti Mika on ollut aina paikalla ja tehnyt parhaansa, Drobnic kiittelee englanniksi.

Apuvalmentaja Mika Rajalan työt ulkomaalaispelaajien kotiuttamisessa pitävät sisällään sähköpostiralleja, lennon ja asunnon etsimisen sekä perehdyttämisen paikalliseen julkiseen liikenteeseen. Pelaajan saapuminen tulee ilmoittaa digi- ja väestötietovirastolle, lisäksi puhelin- tai nettiliittymän hankkiminen kuuluu auttamisen piiriin.

– Tunteja en ole koskaan laskenut, mutta kyllä tähän varmasti yhden kahdeksantuntisen työpäivän saa kulumaan.

Drobnic arvostaa seuran taustahahmoja, jotka pyrkivät järjestelmään asioista pelaajien puolesta.

– Suuret kiitokset myös apua tarjoaville vapaaehtoisillemme. Minun on hyvä olla täällä, 194-senttinen pelaaja kehuu.

Vapaa-ajalla tutuksi tulleet kävelyreitit ovat yksi syy hyvään oloon.

– Luontoa on kaikkialla, rakastan tätä. Kaupunkitunnelmaa halutessa Helsinki on hyvä vaihtoehto puolen tunnin junamatkan päässä.

Suomen kieli on slovenialaisen sanojen mukaan haastavaa, joten ainoa kommunikointivaihtoehto on englanti. Sillä on menty, ja pian on vastapalvelusten aika.

– Toivon, että voin hyvittää (saamani avun) hyvillä otteluilla, pelaaja hymyilee.

Drobnic kehuu joukkuekavereiden ahkeruutta ja ylipäätään treenien tasoa. Ducks ylsi viime kaudella runkosarjassa kahdeksanneksi, ja tie nousi pystyyn puolivälierissä.

– Kauden mittaan toivoisin meidän kaikkien parantavan ja auttavan toisiamme kentällä. Joukkuekaverit ovat nuoria, joten toivon voivani opettaa heille joitain juttuja samalla tavalla kuin hekin voivat opettaa minulle, 27-vuotias slovenialainen painottaa.

– Valitsin tämän seuran, koska pidän uusista haasteista uusissa maissa. Tykkään oppia uusia juttuja, uskon saavan niitä Mestaruusliigassa.

Pelaaja tykkää tähdätä korkealle, koska sitä kautta voi parantaa eniten. Ducks ei slovenialaisen arvioiden mukaan ole tämän juttutuokion aikaan korkeimmalla mahdollisella pelillisellä tasolla.

– Nyt pyrimme keskittymään peliimme, virheisiimme ja siihen, mitä voimme parantaa ensimmäiseen otteluun.

Vantaalaisten kausi alkaa 30. syyskuuta Loimun vieraana. Raisiolaisjoukkue on ennakkoarvioiden mukaan yksi Ducksin päävastustajista taisteltaessa viimeisistä jatkopaikoista.

– Toivon, että näytämme parhaan osaamisemme pudotuspelien aikaan. Yritämme yltää semifinaaleihin.