Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Mies seurasi naisia kotitaloihin ja kävi kimppuun rappukäytävässä Vantaalla

Itä-Uudenmaan poliisi tiedottaa selvittäneensä tekijän kahteen Vantaan Kivistössä tapahtuneeseen rikolliseen tekoon.

Kivistössä tapahtui sunnuntai-iltana 4. syyskuuta kaksi tapausta, jossa miehen epäillään seuranneen naisia näiden kotiosoitteisiin ja käyneen heidän kimppuunsa rappukäytävässä.

Molemmissa tapauksissa uhrit onnistuivat itse pääsemään irti tilanteesta.

Toinen naisista soitti hätäkeskukseen heti teon jälkeen. Toisessa tapauksessa nainen ilmoitti teosta poliisille sähköisellä rikosilmoituksella.

– Epäillyt teot tapahtuivat vajaan tunnin sisällä toisistaan. Epäilty tekijä oli asianomistajille entuudestaan tuntematon ja hänestä oli saatavissa niukat tuntomerkit, koska mies oli lähestynyt naisia takaapäin ja poistunut teon jälkeen nopeasti paikalta, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Matti Latvala tiedotteessa.

Poliisi sai tekijän henkilöllisyyden selville ripeästi omilla tutkintatoimillaan. Epäilty otettiin kiinni ja hänet tuotiin kuulusteltavaksi.

– Epäilty on kuulustelussa ollut yhteistyöhaluinen, ja meillä on nyt hyvä käsitys tapahtumien kulusta. Tapausten esitutkinta on vielä hieman kesken, Latvala selvittää.