Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Kaikilla samat säännöt: Työmaan ajoneuvot eivät saa erityiskohtelua Vantaan pysäköintipaikoilla

Tikkurilan kirjaston parkkipaikalla on kolmenlaista pysäköintiä.

Autoilija kiinnitti huomionsa Tikkurilan kirjaston pysäköintipaikkaan, koska hänen mielestään sen olivat vallanneet viereisen rakennustyömaan pakettiautot. Ne vievät autoilijan mukaan parkkipaikan kirjaston asiakkailta. Lisäksi hän epäilee, että näitä firmojen autoja ei sakoteta niin kuin muita autoja.

Vantaan pysäköinninvalvonnasta ei löydy vahvistusta autoilijan väitteelle pakettiautojen valtaamasta parkkipaikasta. Valvontaesimies Ari Piipposen mukaan kirjaston parkkipaikalla kirjoitetaan pysäköintivirhemaksuja päivittäin, mutta firmojen autot eivät ole niissä yliedustettuina. Eikä yritysten autojen pysäköintirikkeitä katsota läpi sormien.

Liikenneinsinööri Jenni Tyynilä Vantaan kaupungilta sanoo, että rakennustyömailla työskentelevät eivät saa pysäköinnissä erityiskohtelua.

– Pysäköinti pitää hoitaa ensisijaisesti työmaa-alueella.

Poikkeustapauksissa pysäköinti voidaan järjestää kaupungin alueella, mutta aloite erityislupapyynnöstä pitää tulla työmaan edustajalta.

– Tilapäistä lupaa harkitaan tapauskohtaisesti, Tyynilä toteaa.

Tikkurilan kirjaston pysäköintialueella on kolmenlaisia parkkipaikkoja, ja siellä saa olla tarkkana. Henkilökunnalle on varattu oma alue ja sen vieressä sijaitsevat enintään 60 minuutin pysäköintipaikat, joissa ei voi rahallakaan pidentää pysäköintiaikaa ja sen vieressä on tunnin jälkeen maksullisiksi muuttuvia parkkipaikkoja.

Piipponen sanoo, että pidempään, maksullista pysäköintiaikaa voivat tarvita esimerkiksi tutkijat, jotka työskentelevät kirjastossa. Lainakirjan hakijoille riittää useimmiten alle tunti.