Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Armas-festivaali alkoi Vantaalla – Nyt juhlitaan taas ikääntymistä tanssin, musiikin teatterin, taiteen, elokuvien ja ulkoilun parissa

Armas-festivaali on pyörähtänyt käyntiin Vantaalla ja tuo tullessaan monenlaisia kulttuurielämyksiä, joilla halutaan juhlistaa ikääntymistä. Suurin osa festivaalin tapahtumista on maksuttomia ja niitä on tarjolla 14. lokakuuta asti kulttuuritaloissa, elokuvateattereissa, museoissa, hoivakodeissa ja ulkosalla.

Vantaan Vanhustenviikon pääjuhla on perjantaina 7. lokakuuta Kulttuuritalo Martinuksessa. Juhlassa esiintyvät sopraano Laura Pyrrö ja Merikanto-laulukilpailun 2022 voittanut baritoni Kristian Lindroos. Ilmoittautuminen juhlaan päättyi perjantaina 30. lokakuuta.

Oopperan Teetansseissa pyörähdellään Kulttuuritehdas Vernissassa torstaina 6. lokakuuta kello 15–17. Pyörähtelyjen pontimeksi on tarjolla ikivihreitä kappaleita Kimmo Leppälän tanssiorkesterin ja solisti Leena Liimataisen tahdittamana. Vapaa pääsy.

Armotonta menoa – hoivatyön lauluja elokuvan -erikoisnäytös pyörii torstaina 13. lokakuuta Bio Grandissa kello 13–16. Susanna Helken ohjaama ja Anna-Mari Kähärän säveltämä dokumentaarinen lauluelokuva pohjautuu hoivatyöntekijöiden kirjeisiin ja kertoo kriisiytyneen vanhushoivan arjesta. Näytöksen jälkeen keskustellaan vanhushoivan tilasta, mukana muun muassa vanhusasiavaltuutettu Päivi Topo. Ilmoittautumiset 10. lokakuuta mennessä: pirjo.kivimaki@vantaa.fi.

Teatteri Vantaassa 4. lokakuuta kello 14 kerrotaan lempeästi ja hauskasti vanhenemisesta, rakkaudesta, yksinäisyydestä ja kauneuden sekä kosketuksen kaipuusta. Mira Kivilän ohjaamassa Paperineilikassa näyttelee Anne Nielsen. Perjantaina 7. lokakuuta kello 14 teatterissa soi Lahjasävel. Esa Aapro, Klaus Pennanen ja Matti Pasanen ovat löytäneet maukkaita makupaloja muistojen levylautasilta. Liput, Netticket.

Lisäksi tarjolla on muun muassa ilmaisia uinteja Vantaan uimahalleissa, katutaidekierroksia ja näyttelyopastuksia. Hoivakodeissa ja palvelutaloissa kuullaan musiikkiesityksiä ja vanhustenkeskuksissa järjestetään kävelytapahtumia. Elokuvateattereissa pääsee katsomaan Matineaelokuvia, kuten vaikkapa Johanna Vuoksenmaan ohjaaman Ikä on vain numero, joka esitetään Bio Grandissa lauantaina 8. lokakuuta kello 12 ja keskiviikkona 12. lokakuuta Kino Myyrissä kello 17.

Armas on valtakunnallinen taide- ja kulttuurifestivaali, joka järjestetään tänä vuonna kuudetta kertaa. Festivaaliviikon koko paikallinen ohjelma löytyy Vantaan kaupungin tapahtumasivuilta.