Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Fortumin kaukolämpöön tulee kolmen prosentin hinnankorotus kolmeksi kuukaudeksi alkuvuonna – syynä Venäjän hyökkäys Ukrainaan

Fortumin kaukolämmön energiamaksua joudutaan korottamaan määräaikaisesti 1.1.–31.3.2023. Energiamaksu nousee keskimäärin neljä prosenttia, mikä nostaa kaukolämmön kokonaishintaa keskimäärin noin kolme prosenttia kyseisille kuukausille. Korotus vaihtelee asiakasryhmittäin. Esimerkiksi kerrostaloasukkaalle määräaikainen korotus tarkoittaa noin 2–3 euron kustannusten nousua kuukaudessa.

Valtaosa normaaliin lämmöntuotantoon tarvittavista polttoaineista on jo hankittu tulevalle talvelle, ja nykyiset hinnat ovat kattaneet niiden hankinnan. Polttoaineiden saatavuuden heikkeneminen ja raju hinnannousu ovat kuitenkin jatkuneet kesän ja syksyn aikana. Tämä aiheuttaa lisäpainetta hinnankorotuksiin loppujen polttoainehankintojen turvaamiseksi.

Lisäksi kaukolämmön huoltovarmuusvelvoitteen mukaisesti Espoon, Kauniaisten ja Kirkkonummen alueen kaukolämmön tuotanto on varmistettava riittävällä polttoainemäärällä talven ajaksi. Tällä hetkellä varmistetaan huoltovarmuusvelvoitteen täyttyminen muuttuvissa olosuhteissa ja hankitaan myös lämmityskauden jälkeisiä polttoaineita.

Mikäli markkinatilanteen epävakaus lisääntyy, energiamaksun tasoa tarkastellaan kevään tuoteuudistuksen jälkeen seuraavaksi aikaisintaan elokuussa 2023.

Fortumin kaukolämmön tuotannon muutos ja päästöjen vähentäminen vakauttavat osaltaan hintanäkymiä ensi vuodelle ja mahdollistavat kaukolämmön tuotteiden ja hinnoittelurakenteen uudistamisen keväällä 2023.