Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Vantaa ei vieläkään tiedä, miten se säästää sähköä talvella – "Olemme perustamassa työryhmää miettimään asiaa"

Kaupungit ja kunnat pohtivat nyt kuumeisesti energiansäästökohteita tulevalle talvelle, koska sähköstä voi tulla pulaa ja sen hinta on korkealla. Vantaalla ollaan säästösuunitteluissa kuitenkin vasta alkutekijöissään, vaikka parissa isossakin kaupungissa on jo listattu valmiita säästökohteita.

– Olemme perustamassa työryhmää miettimään asiaa, kertoo kaupungininsinööri Henry Westlin.

Lue myös: Sähkön raju kallistuminen pakottaa Vantaan kaupunkia ryhtymään säästötoimiin – Tällaisia toimenpiteitä on harkinnassa

Tampereen kaupunki aikoo muun muassa laskea kiinteistöjensä lämpötilaa keskimäärin 1,5 asteella ja lyhentää katujen valaistusta. Oulun kaupungin säästökeinoihin kuuluu niin ikään sisälämpötilan laskeminen asteella ja muun muassa autojen sisälämmittimien kieltäminen. Lisäksi yhden jalkapallokentän tekonurmi jätetään lämmittämättä.

Järvenpää ilmoitti sulkevansa uimahallin naisten ja miesten pienet saunat jo 10. lokakuuta alkaen.

Yksityisellä puolellakin, kuten saleilla, on ryhdytty säästötoimiin. Kuntosalien saunoja ei lämmitetä tai niiden lämmitysiakaa on lyhennetty.

Miksi Vantaa on vasta perustamassa työryhmää pohtimaan säästökohteita, Henry Westlin?

– Olemme odottaneet valtiotason linjauksia, jotka ovat ehkä tulossa ensi viikolla (Motivan energiansäästöviikko).

Westlin sanoo, että työryhmä on tehokas ja hän uskoo, että säästötoimet otetaan käyttöön marraskuun alussa.

Lue vielä: Näin kiertävät sähkökatkot aloitettaisiin Suomessa – Neuvo: Hanki ainakin yksi välttämätön esine kotiisi heti