Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pirullinen arki koitui läpimurtopelaajan onneksi: motivaatio palasi ja nyt vantaalainen futisjoukkue taistelee mitalista

PK-35 Vantaan Reetta Suomela löysi motivaation ja ponnisti Kansallisen Liigan huipulle kahdessa kaudessa.

Jalkapalloilija Reetta Suomela pelasi vielä vuonna 2020 Kakkosta vantaalaisessa VJS:ssä. Kaksi vuotta myöhemmin hyökkääjä taistelee PK-35 Vantaassa Kansallisen Liigan mitaleista joukkueen läpimurtopelaajana.

Tällä kaudella neljä maalia tehnyt ja kuusi maalia alustanut Suomela rustasi syyskuussa joukkueen kanssa sopimuksen ensi kaudelle. Siitä on hyvä ponnistaa kohti mitalitaistelua.

– Tykkään olla PK:ssa! Meillä on hyvä joukkuehenki ja ympäristö on kehittävä. Viihdyn täällä tosi hyvin. Ja onhan meillä hyvä stadion ja halli, joissa treenipuitteet ovat hyvät, Suomela kommentoi kysyttäessä fiiliksiä jatkosopimuksesta.

Vantaalaisten syksyä on jäljellä kahden pelin verran. Kauden päätöksessä tulee vastaan kolmossijan Åland United, jota joukkue jahtaa kahden pisteen päässä.

– Tavoite on pronssimitali, eli kummankin pelin voittaminen. Me haluamme sen ja taistelemme siitä. Henkilökohtaisesti tavoitteena on valmistautua hyvin kahteen viimeiseen peliin ja auttaa joukkuetta omilla hyvillä suorituksilla.

Minun pelaajapolkuni on hieman erilainen.

Sosiaalisessa mediassa kirjoiteltiin Suomelan jatkosopimuksen julkaisun aikaan, että hänen olisi pian oltava maajoukkueen vakiokasvo. Olisiko Suomela aavistanut VJS:n viimeisinä aikoina, että kaksi vuotta myöhemmin hän pelaa Suomen huipulla?

– Joo ja en. Minun pelaajapolkuni on hieman erilainen. B-nuorten SM:n jälkeen siirryin VJS:n naisiin Ykköseen vuodeksi 2016, josta putosimme. Motivaationi ei ollut tarpeeksi hyvä, ja halusin jäädä VJS:ään.

Siellä Suomela pelasi vuodet 2017–2020. Motivaatio palasi ja kasvoi ja samalla pelaaja tiesi potentiaalin riittävän Kakkosta ylemmäksi.

– PK:ssa kuultiin huhua tästä ja minua kysyttiin sinne. Olin tietenkin innoissani, halusin kehittyä pelaajana ja nähdä sen, mitä minulla olisi annettavaa.

Motivaatio roihahti niihin aikoihin, kun koronavirus piiskasi pahasti. Pirullinen arki taisi olla Suomelan onni.

– Silloin pystyi keskittymään treenaamiseen. Opiskelin visuaalista markkinointia ja niiden muuttuessa etäopiskeluksi pystyin keskittymään vielä enemmän treenaamiseen, nyt markkinoinnin parissa töitä tekevä Suomela miettii.

Stepit ovat olleet hurjia. Joukkuetasolla voi tulla mitalin muodossa seuraava, sillä viime kaudella vantaalaisjoukkue jäi Kansallisessa Liigassa viidenneksi.

– Ensimmäinen kausi meni siihen, että pääsisin kiinni uuteen pelitapaan sekä koko liigaan. Tilannenopeus ja pelin tempo ovat tietenkin ihan erilaisia, Suomela vertailee pääsarjaa ja Kakkosta.

– Nyt olen päässyt paremmin pelin sisään ja kova harjoittelu on tuottanut selkeästi tulosta. Ja olemme pystyneet koko joukkueena nostamaan tasoa viime kauteen nähden.

Entä mitä Suomela sanoo sosiaalisen median kommenteista, joissa hänet on liitetty maajoukkueeseen?

– En ota sen suuremmin kantaa. Mutta onhan se tavoitteena ja Suomen edustaminen olisi kunnia-asia.