Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Säästötalkoot käyntiin Vantaalla – Tiedätkö, mihin aikaan päivästä erityisesti kannattaa pihistellä sähkössä

Kampanja on kaupungin ja Vantaan Energian yhteinen.

Energian hinnan nousu ja saatavuuden epävarmuus tulevana talvena patistavat vantaalaisetkin miettimään, miten voisi säästää energiaa ja samalla myös rahaa. Energian säästämiseen kannustaa Vantaan kaupungin ja Vantaan Energian yhteinen kampanja, energiansäästötalkoot.

Yhteistyökumppaneiden tiedotteessa muistutetaan, että energian säästäminen ei ole vaikeaa. Pienillä arjen tapojen muokkaamisella on merkitystä.

Erityisen merkittävää säästöä sähkönkulutukseen saa, kun välttää sähkön tuhlaamista arkiaamuisin kello 8–10 ja myöhemmin iltapäivällä kello 16–18. Ne ovat vuorokauden ajankohtia, jolloin sähköä kuluu eniten. Tiedotteessa todetaan, että jos kyseisinä aikoina voi pienentää kulutustaan, sähköä riittää varmemmin, jos siitä tulee pulaa ensi talvena, kuten on ennakoitu.

Kampanja vinkkaa, että säästäminen kannattaa aloittaa tutustumalla oman kiinteistön tai huoneiston energiankulutukseen. Vantaalla omaa sähkönkulustaan voi seurata Vantaan Energia Sähköverkkojen Online-palvelussa ja lämmönkulutusta Vantaan Energian Raportointikansio-palvelussa.

Lue myös: Selvitys: Tässä on kodin energiasyöppö – kuluttaa minuutissa enemmän sähköä kuin tietokone päivissä

Kaupungininsinööri Henry Westlin kertoo tiedotteessa, että kaupunki on säästänyt energiaa jo pitkään omissa kiinteistöissään, kuten kouluissa, kirjastoissa ja toimistorakennuksissa, kun ne ovat tyhjillään. Säästötoimina ovat muun muassa valojen sammuttaminen, lämpötilan alentaminen ja ilmanvaihdon vähentäminen niin, etteivät muutokset heikennä ilmanlaatua. Lisäksi kaupungin noin 50 000 katuvalosta noin puolet on led-valaisimia.

Myös uusia keinoja energiankulutuksen vähentämiseksi tutkitaan. Niitä ovat muun muassa aurinkoenergian ja hukkalämmön hyödyntäminen.

Vantaan kaupunki tehostaa energiansäästämistä nykyisestä, mutta ei ole vielä kertonut yksittäisistä säästökohteista, kuten moni muu iso kaupunki.

Lue vielä: Sähkön raju kallistuminen pakottaa Vantaan kaupunkia ryhtymään säästötoimiin – Tällaisia toimenpiteitä on harkinnassa

Säästö kodin sähkölaskussa 500 e/v – näin pienestä se oli kiinni

Vantaan Energia virittelee uudenlaista energialaitosta, joka muuttaa puujätettä myrkkyjä sitovaksi tuotteeksi – moni tuntee lääkkeenä