Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Finavia varoittaa ruuhkista Helsinki-Vantaan lentoasemalla syyslomien takia

Lentoasemayhtiö Finavia varoittaa Helsinki-Vantaan ruuhkista ensi viikonloppuna. Alkavat syyslomat tuovat paljon matkustajia lentoasemalle.

Finavian mukaan aikaa kannattaa varata tavallista enemmän aamun ja iltapäivän menoruuhkaan.

Finavian Helsinki-Vantaan lentoaseman kehitysjohtaja Sami Kiiskinen kertoo tiedotteessa, että lentoasemalla lisätään matkustajia ohjaavaa henkilökuntaa ja turvatarkastuksen työntekijöiden määrää.

Muutaman ruuhkatunnin aikana lähtöaulan läpi kulkee 7 000–8 000 matkustajaa.

– Olemme varautuneet siihen, että Helsinki-Vantaalle on tulossa lentomatkustajia selvästi normaalia viikonloppua enemmän. Teemme parhaamme, jotta matkalle lähtö olisi sujuvaa, Kiiskinen sanoo.

Matkatavaroiden jättöön ja turvatarkastukseen kannattaa varata rutkasti aikaa viikonloppuna. Vilkkaimmat tunnit lähtöaulassa ja turvatarkastuksessa ovat aamulla kello 5–8 ja iltapäivällä kello 14–17.

– Pyydämme matkustajia varautumaan ruuhkiin ja jonoihin, sillä lentoja lähtee paljon lyhyen ajan sisällä aamulla ja iltapäivällä ja lentokoneet ovat täysiä, Kiiskinen toteaa.

– Muutaman ruuhkatunnin aikana lähtöaulan läpi kulkee 7 000–8 000 matkustajaa. Joinain tunteina matkustajia on jopa enemmän kuin ennen pandemiaa, Kiiskinen selvittää.

Ruuhkien takia lähtöselvitys kannattaa tehdä etukäteen. Myös esimerkiksi aamulennon matkatavarat on hyvä jättää jo edellisenä iltana, jos lentoyhtiö sen sallii.

Osa lentoyhtiöistä ja matkanjärjestäjistä avaa lähtöselvitys- ja matkatavarapalvelunsa kaksi tuntia ennen lennon lähtöä. Osa lentoyhtiöistä taas pitää palvelupisteensä avoinna jatkuvasti.

Finavia kehottaa matkustajia tarkistamaan, antaako matkanjärjestäjä tai lentoyhtiö ohjeita siitä, milloin lentoasemalla tulisi olla.