Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Joditabletit loppuvat tänään suuren apteekkiketjun hyllyistä koko maassa – "Täysin poikkeuksellinen tilanne"

Joditablettien huippuunsa räjähtänyt kysyntä on tänään yllättänyt käytännössä koko Suomen apteekit. Esimerkiksi Yliopiston Apteekki on joutunut heti puolenpäivän jälkeen myymään ei oota.

– Tilanne on käytännössä se, että joditabletit ovat jo nyt loppuneet lähes kaikkialta maasta aivan muutamia poikkeuksia lukuunottamatta. Verkkoapteekin puolella taas on käynyt niin runsaasti asiakkaita, että verkkosivujen palvelut ovat hidastuneet suuresti, kertoo Yliopiston Apteekin farmaseuttinen johtaja Kati Vuorikallas.

Hänen mukaansa joditabletit ovat nyt loppuneet jopa apteekkiketjun käyttämästä tukkukaupasta.

– Tilanne on täysin poikkeuksellinen, mutta lisää tabletteja on tulossa apteekkeihin. Tarkkaa aikataulua ei kuitenkaan ole vielä tiedossa, Vuorikallas kertoo.

Yllättävä tilanne on johtunut sosiaali- ja terveysministeriön tänään aamupäivällä julkistamasta suosituksesta hankkia koteihin lääkejodia säteilyvaaratilanteen varalle ja se on saanut aikaan nopean reaktion kansalaisissa.

Kyseessä on kuitenkin vain suositus, eikä kyse ole varsinaisesta vaaran uhasta. Vastaavaan tilanteeseen jouduttiin myös viime keväänä.