Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vantaanjoesta nostetusta "mysteeriautosta" saatiin lisätietoa

Vantaanjoesta syyskuun puolivälissä nostetusta henkilöautosta on saatu valmistenumeron perusteella selville, että sen omistaja on yksityishenkilö Espoosta. Vuoden 1983 Mazda 626 -merkkinen auto oli ilmoitettu anastetuksi vuonna 1995.

Rekisterikilvettömästä autosta tekivät havainnon Pääkaupunkiseudun Etsintä ry:n vapaaehtoiset elokuussa, kun he etsivät kolmisen vuotta sitten kadonnut miestä. Auto oli Vantaanjoessa pystyasennossa Tammistossa.

Samaisessa nosto-operaatiossa Helsingin puolelta Tammistonrannan sillan läheisyydestä hinattiin ylös myös kaksi muuta autoa. Toinen niistä on Honda CRX vuodelta 1988. Myös sen omistaja on espoolainen yksityishenkilö, joka on ilmoittanut autonsa anastuksesta vuonna 1996.

Niin Mazdasta kuin Hondasta on tehty aikoinaan ilmoitus Helsingin poliisille, joka vielä selvittää tapauksia.

Kolmas auto oli palasina nostettu BMW. Helsingin siirtokeskuksen päällikön Pekka Holopaisen mukaan se oli kuitenkin niin ruostunut, että valmistenumeroa ei saatu selville.

Holopainen kertoo, että kaikki kolme autoa olivat pahoin mudan peitossa, ja ne saatiin putsattua vasta katujen putsaukseen tarkoitetulla pesurilla.

Autoista poistetaan mahdolliset ongelmajätteet, ja sen jälkeen ne menevät kierrätykseen teollisuuden raaka-aineeksi.

Lue myös: Sukeltajat saivat uutta tietoa Vantaanjoesta löytyneistä mysteeriautoista – nosto-operaatio järjestetään ensi viikolla