Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vantaa ennen ja nyt | Perinne jatkunut jo yli 30 vuotta – Huippuvuosinaan tämä tapahtuma keräsi Tikkurilaan jopa 200000 kävijää

Vantaan suurimpiin markkinoihin kuuluva Tikkurilan maalaismarkkinat järjestetään vuosittain syys–lokakuun vaihteessa. Tapahtuma on huippuvuosinaan kerännyt paikalle jopa 100 000–200 000 kävijää ja levittäytynyt ympäri Tikkurilaa.

Maalaismarkkinoiden tunnelmia on tallentunut myös Vantaan kaupunginmuseon kuvakokoelmiin.

Ensimmäiset maalaismarkkinat järjestettiin vuonna 1989, kun aikaisemmin yksipäiväiset syysmarkkinat muutettiin kaksipäiväiseksi suurtapahtumaksi Vantaan kaupungin Matkailutoimen aloitteesta. Tapahtuman toivottiin tuovan vieraita myös oman kunnan ulkopuolelta.

Kuvakokoelmasta löytyy kuvia vuodelta 1989 ja tapahtuman alkutaipaleelta 1990-luvulta.

Maalaismarkkinoiden henki tuntuu arkistokuvia katsellessa ajattomalta. Alusta asti asiakkaita on kiinnostanut erityisesti ruoka, tarve- ja koriste-esineet sekä muu oheisohjelma.

Kuvissa ihastellaan syksyisiä kuivakukkatöitä, maistellaan loimulohta ja tavataan tuttuja.

Tänäkin vuonna maalaismarkkinoilla eri puolilta Suomea olevat perinneherkut ja käsityöt yhdistyivät nykypäivän Vantaan monikulttuuriseen kaupunkikuvaan.

Vantaan Sanomien ja Vantaan kaupunginmuseon juttusarjassa nostetaan esille paikallista historiaa tutustumalla museon kokoelmiin ja kulttuuriympäristökohteisiin. Kirjoittajat ovat museon henkilökuntaa. Lisää Vantaan historiaan liittyviä juttuja löytyy täältä.