Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

USU: Hoitoalan ammattioikeuden poistopyyntöjä on jonossa noin 800 – pyyntöjä peruttu parikymmentä

Sosiaali- ja terveydenhuollon ammattioikeuksien tai ammattinimikkeen käyttöoikeuden poistohakemuksia on yhä ratkaisematta noin 800 Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valvirassa. Asiasta kertoo Uutissuomalainen.

Kaikkiaan hakemuksia on tullut tänä vuonna yli 1 300. Koko viime vuonna omasta pyynnöstä oikeuksia poistettiin vain 46 henkilöltä.

– Hakemuksia tulee tällä hetkellä muutamia päivittäin. Hakemuksia on tullut tänä vuonna poikkeuksellisen paljon ja erityisesti syyskuussa, jolloin hakemuksia tuli noin 800, lakimies Pia Wistrand-Alvesalo Valvirasta kertoo.

Hänen mukaansa 13. lokakuuta mennessä jo 551 ammattihenkilöltä on poistettu ammatinharjoittamisoikeus tai nimikkeenkäyttöoikeus hänen omasta pyynnöstään.

– Olemme tähän mennessä pystyneet ratkaisemaan nämä hakemukset noin kahdessa kuukaudessa. Nyt hakemuksia on lyhyen ajan sisään tullut suuria määriä, joten emme pystyne samaan käsittelyaikaan.

Hakemus on mahdollista peruuttaa sen ollessa jonossa. Wistrand-Alvesalon arvion mukaan hakemuksia on tähän mennessä peruttu parikymmentä. Ammattioikeus on palautettu tänä vuonna seitsemälle sellaiselle henkilölle, joiden oikeus oli poistettu omasta pyynnöstä.